Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]System penitencjarny :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wolfie
Witam,

Przypominam sobie relacyjne bazy danych i zrobilem taki diagram bazy danych :

Mam 3 pytania :

1.Co sądzicie, czy baza jest dobrze zaprojektowana, co mozna by bylo zmienic ?
2.W tabeli sentences mamy date uwięzienia oraz wypuszczenia, co zrobić jeśli więzień ma wyrok dożywocia ?
3.Czy relacja miedzy tabelami cell (cela) i ward (oddział) jest ok, czy cos byście tutaj zmienili ?
potreb
1.Co sądzicie, czy baza jest dobrze zaprojektowana, co mozna by bylo zmienic ?
(Myślę, że okey, ma to jakiś sens, oczywiście projektowanie modelu bazy, jest lepsze gdy zna się system zarządzania powiedzmy w jednostce penitencjarnej)

2.W tabeli sentences mamy date uwięzienia oraz wypuszczenia, co zrobić jeśli więzień ma wyrok dożywocia ?
(Możesz dać int10, zamiast datetime i operować na unixtime)

3.Czy relacja miedzy tabelami cell (cela) i ward (oddział) jest ok, czy cos byście tutaj zmienili ?
(Myślę, że okey, pracujesz w CZSW, że takiego zadania się podjąłeśquestionmark.gif?)
[/quote]
Wolfie
Nie pracuje z CZSW ale wydało mi sie to bardziej interesujące niz biblioteka winksmiley.jpg albo dziennik smile.gif

To jeszcze jedno pytanie,

Ponieważ wiezień może przebywać tylko w jednej celi to może wywalić tabele 'prisoners_cells' i zamiast tego dodać w tabeli 'prisoners' poprsostu 'cell_id' jako klucz obcy ?
No bo teraz z tego co rozumiem dzieki tabeli 'prisoners_cells' mamy związek wiele do wielu który jest w tym przypadku niepotrzebny ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.