Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] zatrzymanie skryptu do momentu pojawienia sie pliku na serwerze.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marek44
Witam.
Mam pewien problem otóż ładuje zdjęcie z formularza na serwer dodaje w skrypcie bajery do niego i dalej już nie mogę go modyfikować bo muszę je przed tym zapisać, więc zapisuje i teraz chcę je dalej modyfikować (to już zapisane zdjęcie) więc je otwieram, no właśnie tu problem bo parser idzie szybciej niż serwer zapisuje zdijęcie. Tutaj moje pytanie jak zatrzymać skrypt do momentu póki serwer nie zapisze zdjęcia. Tylko nie funkcją sleep bo serwer w różnym tępie zapisuje zdjęcia w zależności od ich wielkości, więc robienie sleep(60) nie ma sensu.
erix
Z taką ilością informacji niewiele można powiedzieć... Nie wiemy, jak zapisujesz, jak modyfikujesz...
marek44
Używam klasy:

http://www.verot.net/php_class_upload.htm

Dlatego jeśli chcę objąć zdjęcie w zieloną ramkę a później w czerwoną muszę najpierw zapisać zdjęcie z zieloną ramką a później je otwierać i dalej obrabiać. Czy może nie ?
erix
No ok, ale nie to miałem na myśli. Pytam, w jaki sposób, w jakiej kolejności wszystko obrabiasz, bo to, czym uploadujesz jest w tej chwili mało istotne.
marek44
Jeśli robie
  1. $up=new upload($_FILES['plik']);
  2. if($up->uploaded) {
  3. $up->file_new_name_body='img';
  4. $up->image_border='2px';
  5. $up->image_border_color='#FFFFFF';
  6.  

No i dodałem ramkę do zdjęcia i chcę dodać kolejną więc muszę to zdjęcie zapisać
  1. $up->process('img/);
  2. }

Zdjęcie się zapisze. Mogę wywoływać kolejne $up->process(); ale to będzie kolejne obrabianie orginalnego zdjęcia, a ja chcę dodać kolejną ramkę więc otwieram to zdjęcie
  1. $up2=new upload('img/img.jpg');

I skrypt nie otwiera zdjęcia bo serwer jeszcze go nie zapisał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.