Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Konkurs informatyczny 09 - Gimnazjum
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Woytek950
Witam. Mógłby ktoś mi trochę opowiedzieć o tym konkursie ?
czy znajomość html, css, php, mysql i troche c++ wystarczy do tego konkursu? czy są potrzbne jakieś inne umiejętności
elewator
chodzi ci o ten konkurs 26 listopada? bo jak cos to mam zagadnienia jakie beda :F
Woytek950
tak ale jbc to prośiłbym też o info do dodatkowych
erix
W każdym konkursie jest opisany zakres wymaganej wiedzy. Konkursów trochę jest, ciężko powiedzieć, co obowiązuje nie wiedząc, jaki to jest. winksmiley.jpg

Jeśli chodzi o te organizowane przez kuratoria oświaty, to za moich czasów trzeba było znać przeliczanie między różnymi systemami liczbowymi (najlepiej myśleć binarnie winksmiley.jpg), podstawy sprzętu (kiedyś było zadanie, aby przyporządkować złącza do ich funkcji) no i znać pakiet Microsoft Office na blachę.

Może się teraz trochę zmieniło, to było jakieś 4-5 lat temu. winksmiley.jpg
elewator
Ja dostalem od nauczycielki kartke z zakresem wiadomosci snitch.gif
http://www.jezuici.pl/kostka/tmp/2009/regu...informatyka.pdf
trzym :F
Woytek950
dzisiaj dostałem wyniki sad.gif

niestety się nie zakwalifikowałem miałem 32 pkt a od 34 był rejon
powiem wam że jak dla mnie to poziom był /ciach/ duży
diken
Przesadzasz chyba... bez uczenia się zgarnąłem 64 punkty bodajże. Jedynie ze stroną internetową źle mi poszło winksmiley.jpg... 5/15

Ale do rejonowego ponoć się dostałem jako pierwszy
Daiquiri
Cytat(diken @ 30.11.2009, 19:56:16 ) *
Przesadzasz chyba... bez uczenia się zgarnąłem 64 punkty bodajże. Jedynie ze stroną internetową źle mi poszło winksmiley.jpg ... 5/15

Uważaj bo zaraz odlecisz orle. Woytek950 napisał, że "jak dla niego". Być może chęć obwieszczenia światu Twojego rewelacyjnego wyniku uniemożliwiła Ci przeczytanie tego fragmentu? Tak czy inaczej gratuluję.
mike
Cytat(diken @ 30.11.2009, 19:56:16 ) *
Przesadzasz chyba... bez uczenia się zgarnąłem 64 punkty bodajże. Jedynie ze stroną internetową źle mi poszło winksmiley.jpg... 5/15
A moje kung-fu jest lepsze niż Twoje kung-fu tongue.gif
greenik
Ma ktoś może zadanie z tego testu? Zobaczyłbym na ile umiem to i owo ;]
K4mil94
Chodzi o ten konkurs 'install 10 ?
rogrog
polecam Olimpiadę Informatyczną Gimnazjalistów
http://www.oi.edu.pl/oig/.

Terminarz jest tu: http://153.19.129.43/index.php?option=com_...9&Itemid=28
diken
Cytat(mike @ 1.12.2009, 10:14:43 ) *
A moje kung-fu jest lepsze niż Twoje kung-fu tongue.gif

No to gratuluję smile.gif... Też się cieszę

Cytat(Daiquiri @ 30.11.2009, 21:35:25 ) *
Uważaj bo zaraz odlecisz orle. Woytek950 napisał, że "jak dla niego". Być może chęć obwieszczenia światu Twojego rewelacyjnego wyniku uniemożliwiła Ci przeczytanie tego fragmentu? Tak czy inaczej gratuluję.

Faktycznie, dziwnie zabrzmiało... jednak nie miałem zamiaru wychwalać się wynikiem. Napisałem, że ,,nie ucząc się'', więc nie był taki tragiczny. ,,Jak dla niego'' konkurs był trudny to może nie dla Niego on był? Bez urazy. Ja też nie poradziłem sobie totalnie np. na fizycznym winksmiley.jpg

A co do konkursu: jest tu ktoś kto brał udział w rejonowym, albo w Olimpiadzie Gimnazjalistów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.