Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z zaznaczeniem checkboxów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deha21
Witam,
W bazie mam zapisane czy checkbox został zaznaczony. Teraz chcę go wyświetlić. Jeśli w bazie, w jego polu jest '1' to jest zaznaczony jeśli nie to jest bez zaznaczenia. Robiłem już tak wcześniej i działało ale teraz nie chce :/

1. $wynik=mysql_query("SELECT * FROM auto WHERE id='$id'");
  2. while ($row=mysql_fetch_array($wynik)) {
  3. if ($row['abs']=='1') { echo "<input type='checkbox' name='ABS' class='checkbox' checked>ASB<br>"; } else { echo "<input type='checkbox' name='ABS' class='checkbox'>ASB<br>"; }
  4. }

Nie działa. Dziwne, że taki kod - kawałek przed tym - działa:
  1. if ($row['vat']=='1') {
  2. echo "<input type='checkbox' name='vat' id='vat' checked><input type='text' name='vat_ilosc' size='17' id='vat_ilosc' value='".$row['vat_ilosc']."'></td>
  3. </tr><tr><td>Cena netto [zł]:</td><td><input type='text' name='cena_netto' id='netto' value='".$row['cena_netto']."'></td>";
  4. }
  5. else {
  6. echo "<input type='checkbox' name='vat' id='vat'><input type='text' name='vat_ilosc' size='17' id='vat_ilosc' disabled value=''></td>
  7. </tr><tr><td>Cena netto [zł]:</td><td><input type='text' name='cena_netto' id='netto' disabled value=''></td>"; }

Co to może być? Czy przyczyną tego może być to że jest dużo if'ów i wyciągania z tabeli wielu danych (jest tego koło 60)?

Pozdrawiam
darko
<input type='checkbox' name='ABS' class='checkbox' checked=\"checked\">
Wicepsik
$row['vat'] to string czy int ? smile.gif

1. if (is_int($row['vat'])) {
  2. echo "To jest int";
  3. } else {
  4. echo "To jest string";
  5. }
deha21
Ok rozwiązane winksmiley.jpg W stronie miałem zaincludowany plik który miał taką samą nazwę zmiennej podłączania do bazy. Zmieniłem i działa. Sory za problem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.