Cytat(ShadowD @ 6.12.2009, 20:33:22 )

Rozumiem że chodzi o cache...
nie zupełnie o cache - odinstaluj wszystkie skrypty tego typu - kliknij "usuń" - wyłącz potem mozille i włącz....
Cytat(ShadowD @ 6.12.2009, 20:33:22 )

A więc, klikam na nowy skrypt, wybieram strony na jakich ma być uruchomiony (*) i klikam OK.
Edycja pliku i dodaje require i krótki wręcz banalny kod...
właśnie o tym w jednym z postów pisałem, że zapewne tak robisz - a jak pisze przy require w manualu dodatkowy skrypt instaluje się/ściąga się tylko raz przy instalacji skryptu
nie wiem na ile znasz angielski na dokumentacje (nie wiem czemu ale takie teksty i jak ktoś mówi to rozumiem dosyć dobrze - dużo gożej jakbym ja miał mówić - prawie ni w zą

- ale w manualu o namespace też trochu inaczej pisze - podaje się adres internetowy tego skryptu czy to localhst - nie wiem czy można tak jak u Ciebie w kodzie ;p...
najlepiej zrób tak - tak jak pisałem odinstaluj te skrypty co tam masz niepotrzebne i o podobnych próbach (mogą wchodzić w konflikty)... zapisz na dysku plik o takiej nazwie JAKAS_NAZWA.user.js a jego zawartość to w zasadzie kod z Twojego pierwszego postu (narazie z cytatu ;p):
Kod
// ==UserScript==
// @name jQueryPlay
// @namespace http://www.example.com/jQueryPlay/
// @description Plays around with jQuery. Simply appends " more text." to string in the element with id sometext.
// @include http://forum.php.pl*
// @require http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js
// ==/UserScript==
$(document).ready(function() {
$("a").click(function() {
alert('Hello world!');
});
});
włącz mozille i włącz greseamonkey - zminimalizuj mozille i nie myśl przez chwilę

idź do katalogu z plikiem i kliknij prawym myszki na tym skrypcie-> otwórz za pomocą i wybierz mozille - teraz zainstalujesz...
wejdź na forum.php.pl i klikaj jakikolwiek link - zanim przejdziesz na inną stronę powinno być to co chciałeś

a teraz mała jeszcze uwaga co do Twojego kodu:
// @include * - nie wiem czy to działa na wszystkich stronach - już dłuższy czas nie musiałem pisać skryptów dla siebie a jak pisałem to pod konkretne strony - potem poeksperymentujesz jak już będzie powyższe działało ;p
// @name - co do tego nie wiem czy mogą być spacje w nazwie jak Ty podałeś ;p
gdy potrzebowałem pisać userscript to większość pisałem pod operę i jakbyś czasem chciał tam pisać to drobne uwagi - jeśli rozszerzenie jak w greseamonkey to skrypt wykona się po załadowaniu dom'u, jeśli rozszerzenie tylko js to skrypt jest aktywny od początku wczytywania (zanim jeszcze się dom wczyta) - i tu już sam musisz zdarzeniami operować
jeszcze apropo mozilli - tam skrypty od funkcji na stronie bodajrze mocno są oddzielono - ale jeśli chcesz je wywoływać to poczytaj tip'y w manualu żeby nie korzystać z unsafe.Window (jakoś tak się pisze ;p)
w operze skrypty są mniej oddzielone od obiektu window (wielu stwierdzi że za mało) ale wystarczy pisać tylko anonimowe obiekty gdzie da się zawrzeć także anonimowe funkcje posiadające jednak wewnętrzne nazwy - jeśli potrzebowałem załączyć jakąś mniejszą bibliotekę (tak mniejszą gdyż jakoś nie kożystam z tak dużych bibliotek - co najwyżej czasami przeglądam źródła ;p) to w operze można załączyć przez dom (akurat niedawno tu na forum był temat o załączaniu prototype przez dom)...
Cytat
Da się doładować 2 pliki do jednego skryptu?
z tego co pamiętam to da się

- a z tego co sprawdziłem to sporo pamiętam jeszcze