Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/js] Formularz z ukrywanymi tabelami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
verbos
przeszukałem forum, i nic nie znalazłem :<
Czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego w formularzu, aby automatycznie po zaznaczeniu z checkbox odpowiedzi tak, wygenerowała się podtabelka zawierająca tyle wierszy, ile jest wpisane w pole textowe/wybór z menu, np:
[] Tak []Nie /^ ile
czyli po zakreśleniu nie, nie pojawi się wcale tabelka z możliwością wpisu, ale przy zaznaczeniu Tak, i wybraniu ilości wierszy pojawi się ona automatycznie w tej samej stronie (pod spodem a nie w następnej stronie).
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Wankster
Jest takowa możliwość smile.gif[xml:1:adcb40247c]<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2" ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>php.pl</title>

<script type="text/javascript">
<!--

function eId( eId )
{
return document.getElementById( eId ) ? document.getElementById( eId ) : false;
}

function lock( value )
{
if ( value == '1' )
{
eId( 'myForm' ).amount.disabled = false;
}
else
{
eId( 'myForm' ).amount.disabled = true;
}
}

function generate( amount )
{
amount = parseInt( amount );

if ( ( amount > 0 ) && ( amount < 60 ) )
{
eId( 'fields' ).innerHTML = '';

for ( var i = 0; i < amount; i++ )
{
eId( 'fields' ).innerHTML += ( i + 1 ) + ': <input type="text" name="fields[]" value="" /><br />';
}
}
}

//-->
</script>
</head>

<body>
<p>
<form id="myForm" name="myForm" action="gosomewhere.php" method="post">
<input type="radio" name="question" value="1" onclick="lock( this.value );" /> Tak
<input type="radio" name="question" value="0" onclick="lock( this.value );" /> Nie
<br />
&nbsp;Ile: <input type="text" name="amount" value="0" size="8" onkeyup="generate( this.value );" disabled="disabled" />
<div id="fields"></div>
</form>
</p>
</body>
</html>[/xml:1:adcb40247c]
verbos
Jesteś boski... właśnie o to mi szło i o taki rodzaj pomocy... aż szkoda, że tylko raz moge dodać ci pkt za pomoc biggrin.gif
Dzięki.
verbos
Jak to powiedział pewien wielki mędrzec, rozwiązany problem generuje nowy problem ;D zatem:
wygenerowałem sobie taką tabelkę 4xilosc_wpisana i teraz chcialbym, aby opisy pojawiły mi się nad nimi tylko w momencie pojawiania się tej tabeli, czyli mam tak:
o NIE o TAK [ 2 ] Ile
opis1 opis2 opis3 opis4
[poletxt1.1] [poletxt1.2] [poletxt1.3] [poletxt1.4]
[poletxt2.1] [poletxt2.2] [poletxt2.3] [poletxt2.4]
i chciałbym aby opisy pojawiały się z momentem gdy generuje się ta tabela, no i nie bardzo mi to idzie....
czy mogę prosić o jakieś pomysły...questionmark.gif
no i jeszcze jeden detal... jak wysyłam takie coś metodą post, to wyświetla mi tylko array a nie wartości pól... :cry:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.