W pliku A.txt mam wypisaną różną ilość rekordów (każdy w osobnej linijce) oddzieloną znakami '::' raz jest to 10 rekordów innym razem 5 rekordów. Wygląda mniej więcej tak:
rekord0
rekord1
rekord2
::
rekord3
rekord4
::
rekord5
W pliku B.txt mam także rekordy chodzi mi o to aby rekord z pliku B.txt inkrementował się o 1 w momencie napotkania znaku '::' w pliku A.txt w innym przypadku tablica wskazująca na rekord powinna być równy ilości inkrementacji do tej pory dokonanych na rekordach z pliku B.txt
Oto jak to wygląda w kodzie:
<?php /****************FUNKCJA 1 ZWROC********************/ function zwroc($plik) { //funkcja inkrementujaca wartosc o 1 i zapisujaca to wartosc w pliku, funkcja zwraca ta wartosc (int)$zmienna[0]; for ($i=$zmienna[0]; $i<$zmienna[0]+1; $i++) { } if ($otworz) { return $i; //zwraca ilosc zapisanych ID } else { exit; } } /****************FUNKCJA 1 ZWROC********************/ /****************FUNKCJA 2 ZWROC1********************/ function zwroc1($plik) { //funkcja oczytujaca ilosc obsluzonych katalogow (int)$zmienna[0]; return $zmienna[0]; //zwraca ilosc obsluzonych katalogow } /****************FUNKCJA 2 ZWROC1********************/ // wczytujemy liste danych do tablicy // wczytujemy listę numerow ID $ids1 = zwroc('ile.txt'); { if ($ids[$ids1]=='::') { //WARUNEK1 jesli napotkamy znak '::' wywolujemy funkcje inkrementowania o 1 i zapisania wartosci w pliku zewnetrznym ile1.txt $licznik1 = zwroc('ile1.txt'); $baseUrl[$licznik1]; } else { $licznik1 = zwroc1('ile1.txt'); //WARUNEK2 w innym przypadku po prostu odczytujemy wartosc z pliku ile1.txt $baseUrl[$licznik1]; } echo 'Licznik1 to ' . $licznik1 . '<br>'; //pobiera wartosc z pliku ale nie zmienia sie kiedy napotka WARUNEK1 //jakies inne instrukcje ?>