Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Przekierowanie za pomocą header()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pablos83
Mam w rekordzie bazy danych podany link do przekierowania:
index.php?page=costam&article=costam

Skrypt którego zadaniem jest odczyt tego rekordu i przekierowanie do tej strony:
  1. if ($wynik = mysql_fetch_assoc($sql)) {
  2. if (!empty($wynik[przekierowanie])) {
  3. $przekieruj = $wynik[przekierowanie];
  4. header("Location: $przekieruj");
  5. }
  6. }

Rekord pobiera ładnie, ale jest problem z przekierowaniem.
W FF wyświetla się komunikat, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.
W IE strone bardzo długo się ładuje.
Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem?
Dodam, że skrypt znajduje się przed jakimkolwiek wyświetleniem się danych, a rekord jest dobrze odczytywany.
phpion
Wygląda na to, że skrypt się zapętla (w kółko przekierowuje w to samo miejsce). Pokaż co Ci siedzi w zmiennej $przekieruj.
darko
A nie przekierowujesz do tego samego skryptu, w którym wywołujesz powyższy kod questionmark.gif
pablos83
Tak, do tego samego skryptu.
darko
No i tu jest problem, bo masz błędne koło, czyli w skrypcie najpierw wyciągasz dane do przekierowania, sprawdzasz i... znowu przekierowujesz do tego samego skryptu, który: wyciągnie dane, przekieruje i znowu... powinieneś inaczej poukładać logikę, czyt. przekieruj do innego skryptu, w którym coś faktycznie będzie wykonywane.
pablos83
Chodziło mi o to, żeby po kliknięciu w link w menu strony głównej nie otwierał pustego artykułu, tylko przekierował od razu do pierwszego artykułu.
Ale można przecież podstawić ten link tym artykułem zamiast robić przekierowania.
Faktycznie błąd w rozumowaniu. Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.