Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [prawo] Zleceniodawca nie chce płacić
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
banan6
Cześć

Wykonywałem dzieło dla pewnej firmy, która to z kolei realizowała projekt dla innej.
Mam podpisaną umowę na wykonanie, całą korespondencję mailową, wykonywałem dzieło zgodnie z zaleniami zleceniodawcy, jedyne czego możnaby się przyczepić to że trochę długo zeszło mi dodanie rzeczy którą klient zleceniodawcy chciał mieć w dziele, a nie była przedmiotem umowy.

Klient zleceniodawcy nie zaakceptował projektu, i teraz mam lekki problem - termin płatności już dawno minął a pieniędzy nie widać.
Może ktoś się orientuje jakie mam możliwości prawne rozwiązania tego wszystkiego?
I czy zleceniodawca może mnie np. pozwać, w związku z tym że nie udało mu się sprzedać zrobionego przez mnie projektu?
scanner
Umowa zobowiązuję Twojego Klienta do zapłacenia należnej Ci kwoty, jeżeli tylko wywiązałeś się w pełni z Umowy, w terminie, zgodnie z przedmiotem zamówienia.
Sprawy które dodawałeś do aplikacji poza Umową nie mogą być podstawą to odrzucenia Przez Twojego zleceniodawcę zobowiązania płatniczego. Tak samo, fakt, ze Jego klient się nie wywiazań z zobowiązań.

Ty masz dostać pieniądze za wykonaną pracę, a to, co Twój zleceniodawca zrobi z rozliczeniem wobec swojego zleceniodawcy - to już jego problem.
itsme
złożyć sprawę do Sądu z powództwa cywilnego.
Najpierw idz do radcy niech wyśle wezwanie do zapłaty.

Jeżeli chcesz mogę Ci polecić dobrą kancelarię z którą współpracujemy.
Kosztami obciążą klienta.

ps. za multikonto na tym forum jest Ban ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.