Mam taki oto skrypcik:
<?php include('connect2.php'); ||empty($_GET['ID_BAD'])||empty($_GET['termin'])){ } else{ $pytanie='select max(id_pac) as id_pac from pacjenci'; if ($res=mysqli_query($mysqli,$pytanie)){ while ($row=mysqli_fetch_row($res)) $max=$row['id_pac']; //jeżeli pacjent ma już id - przeniesione dane z wyszukiwarki $query1 = 'insert into wizyta (id_pac,id_lek, id_bad, termin, new) values ("'.$_GET['id_pac'].'", "'.$_GET['id_lek'].'","'.$_GET['ID_BAD'].'", "'.$_GET['termin'].'",now())'; $result1=mysqli_query($mysqli,$query1) or } //pacjent z PESEL na nową wizytę $query = 'insert into pacjenci (PESEL, nazwisko, imie, miasto, kod, adres, tel, tel_kom, rok_ur) values ("'.$_GET['PESEL'].'","'.$_GET['nazwisko'].'","'.$_GET['imie'].'", "'.$_GET['miasto'].'","'.$_GET['kod'].'", "'.$_GET['adres'].'","'.$_GET['tel'].'","'.$_GET['tel_kom'].'","'.$_GET['rok_ur'].'")'; $result=mysqli_query($mysqli,$query) $pytanie1='SELECT max(id_pac) as id_pac from pacjenci'; $pacjent = mysqli_fetch_assoc($max_pac1); $pac = $pacjent['id_pac'];} $query2 = 'insert into wizyta (id_pac, id_lek, id_bad, termin, new) values ("'.$pac.'","'.$_GET['id_lek'].'","'.$_GET['ID_BAD'].'", "'.$_GET['termin'].'", now())'; $result1=mysqli_query($mysqli,$query2) or } //pacjent bez PESEL na nową wizytę $query = 'insert into pacjenci (PESEL, nazwisko, imie, miasto, kod, adres, tel, tel_kom, rok_ur) values (NULL,"'.$_GET['nazwisko'].'","'.$_GET['imie'].'", "'.$_GET['miasto'].'","'.$_GET['kod'].'", "'.$_GET['adres'].'","'.$_GET['tel'].'","'.$_GET['tel_kom'].'","'.$_GET['rok_ur'].'")'; $result=mysqli_query($mysqli,$query) } $query4= 'select nazwisko_imie from wizyta inner join lekarze1 using (id_lek) inner join pacjenci using (id_pac)'; $rez4= mysqli_query($mysqli, $query4); while ($nowaTab=mysqli_fetch_array($rez4,MYSQLI_ASSOC)) { $doktor=$nowaTab['nazwisko_imie']; $dr=$doktor; } ?>
Jest to skrypt wysyłający dane z formularza. I tutaj pytanie - dlaczego nie działa mi elseif. Eclipse wyrzuca mi błąd na poziomie składni przy 38 linijce unexpected elseif. No właśnie nie rozumiem za bardzo dlaczego?
Z góry dzięki za pomoc.