Mam sobie klasę :
class Window extends CreateExtObj { function __construct(){ parent::setExtObjName(); $this->atrybut = 500; $this->atrybut1 = 100; } /* function __construct($array) { $this->aFields = $array; } */ public function __set($sName, $sValue) { $this->aFields[$sName] = $sValue; } public function __get($sName) { return $this->aFields[$sName]; } else { throw new Exception ('Field '.$sName.' doesn\'t exist!'); } } }
Która dziedziczy po innej klasie. I teraz chciałbym przekazać tablicę $this->aFields która jest tworzona w funkcji __get() do funkcji odziedziczonej która wygląda tak :
function setExtObjParams($array) { $this->extObjParams = $array; }
Czy da się wogólę taki myk zrobić ?
No bo rozumiem że funkcja __get() coś zwraca ale nie mam pojęcia jak dalej tym zarządzać......
bo jak robie coś takiego :
try { $window = new Window; $window->setExtObjParams(__get()); $window->render(); } catch (Exception $e) { }
To wywala mi błąd że funkcja __get jest undefined , no ale to magiczna funkcja więc nie wiem jak mam pobrać to co zwraca, chodzi mi o to żeby zapakować do tablicy to co zwróci __get() i przekazać to do funkcji setExtObjParams($array);
Serdecznie proszę o pomoc