Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu przesuniecia, odsuniecia, wysunięcia
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
endr1u
Witam mam taki problem zrobilem sobie menu uzywajac pozycjonowania abolutnego. Kazdemu elementowi podmenu listy dalem jakas wartosc absolute top: -wartosc i wyszlo mi cos takiego.

Chcialbym aby menu wygladalo identycznie w kazdej przegladarce... i teraz moje pytanie czy warto uzywac roznych plikow css dla kazdej przegladarki czy jest jakis sposob na ominiecie bawienia sie w dodatkowe kbs z plikow css.

Jakby ktos potrzebowal html'a i css'a prosze pisac

na chwile obecna poje pytanie brzmi czy warto uzywac roznych styli w zaleznosci od przegladarki.

pozdrawiam
lukasz91
Ja stosuję jeden dla FF, Opera, Chrome oraz osobne pliki css dla poszczególnych wersji IE tongue.gif
ShadowD
Z tego co widzę, to dodaj pozycjonowanie relatywne w elemencie nadrzędnym, tak by wielkości top i left dawać od niego a nie od <body>, zazwyczaj to pomaga chyba że problem leży w margin i padding o ile to lista to proponuję wyzerować wszystkie.

Ogólnie w jednym pliku css da się zrobić większość jak nie wszystko, ale czasem po prostu się nie opłaca bo wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.