Z związku z dziwnym problemem z apachem zostałem zmuszony do zamiany kodu z tradycyjnego mysql_X na nową jak dla mnie rzecz - na PDO::
Proszę o pomoc z poprawną zamianą na PDO :/ - problem jest następujący:
wygląda na to że poniższe linie zawodzą mnie:
$_SESSION["koszyk"]["$id"]["towar"]=$row['towar']; //error?
$_SESSION["koszyk"]["$id"]["cena"]=$row['cena']; //error?
Mają pusty komunikat.Proszę o pomoc. W razie potrzeby mogę udostępnić CAŁY kod chociaż nie jest to chyba nam potrzebne? Poniżej przezentuje oryginalny kod i po zmianach dokonanych w celu przejścia na PDO
Oryginalny kod wyglądał tak:
if ($id<>"") { } $_SESSION["koszyk"]["$id"]["towar"]=$dane["towar"]; $_SESSION["koszyk"]["$id"]["cena"]=$dane["cena"]; if ($sz=="") $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]++; else if ($sz>=1) $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]=$sz; } }
Próbuje to zamienić na PDO i mam coś takiego:
if ($id<>"") { try { $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=www', 'root', ''); } catch(PDOException $e) { } $stmt = $pdo -> prepare('SELECT id, towar, cena FROM produkty WHERE id= ? '); $totalrow = $stmt->fetchColumn(); if ($totalrow == 1) { $row = $stmt -> fetch(); $_SESSION["koszyk"]["$id"]["towar"]=$row['towar']; //error? $_SESSION["koszyk"]["$id"]["cena"]=$row['cena']; //error? if ($sz=="") $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]++; else if ($sz>=1) $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]=$sz; } }