Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do edycji dużych zrzutów baz danych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lukasamd
Witam,
co możecie polecić do otwierania plików-zrzutów baz danych?

Przy pliku już 35 MB wysiada zarówno pspad, notepad++ jak i coreeditor smile.gif
wysiadają tzn. jakiekolwiek operacje, a nawet przeglądanie staje się praktycznie niemożliwe.
Wykrywacz
Visual Studio - ot choćby express edition za free - dowolna wersja.
blooregard
MySQL Admin
l3l0
Ja polecam vi w wersji tekstowej.

Jako iż nie ma narzutu GUI, całkiej dobrze sobie radzi z dużymi plikami tekstowymi
LBO
LTF Viewer - przetestowane na 700MB pliku.
Walian
Może Notepad2? Nie testowałem, ale używam go do każdego języka, ładnie koloruje składnię, jest dość szybki, może sobie poradzi nawet z tak dużymi plikami. Wypróbuj.
I jak znajdziesz jakiś program spełniający oczekiwania to napisz tutaj - może ktoś kiedyś natrafi na ten temat i mu się to przyda winksmiley.jpg
lukasamd
Sprawdzałem w kilku programach, no i efekty:

- PSPad: wywala się
- Notepad: wywala się
- Notepad2: wywala się
- Notepad++: wywala się
- LTF Viewer: działa, ale niezbyt to funkcjonalne jest
- Notepad GNU: działa
- Eclipse dla PHP: działa, nieco muli ale nie wysypuje się

Pogrubione to moi faworyci, choć na co dzień i tak używam pierwszego programu winksmiley.jpg
Walian
Hmm a może by tak od biedy jakiś pakiet MS/Open Office - do czasu znalezienia dobrego programu?
ucho
Przy takich wielkościach to nawet less spędza kilkanaście sekund ... licząc linie w pliku. Podziw dla programistów Notepad GNU, standardowe kontrolki tekstowe z takimi wielkimi plikami zupełnie nie radzą. Prosiłbym w miarę możliwości o uzupełnienie tematu o słowa 'duży' i 'zrzut' bo za każdym razem myślę, że wątek jest o otwieraniu plików .db z np. sqlite tongue.gif
lukasamd
Poprawione, chyba teraz nazwa tematu będzie trafniejsza, a może i przez google ktoś na to trafi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.