Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybór, tworzenie i wysyłanie plików do danego (bądź utworzonego) katalogu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomeksz5
Witam, bardzo potrzebuje skrypt który będzie potrafił:
1. Wyświetlić wszystkie katalogi i pliki z danego katalogu głównego
2.Stworzyć nowy katalog , a więc potrzebny dodatkowo formularz
3.Wysłać katalogi i pliki do wybranego z listy (jak w punkcie 1) katalogu, tez potrzebny formularz

Wiem wiem, może się to niektórym wydać banalne, ja też tak myślałem.. Wiem oczywiście jak wyświetlić wszystkie katalogi, wiem też jak utworzyć nowy i jak wysłać pliki, formularze też oczywiście potrafię zrobić, ale nie mogę za nic na świecie połączyć tych wszystkich funkcji... I tu liczę na waszą pomoc, bardzo mi na tym zależy... Stawiam duże piwo temu kto pomoże winksmiley.jpg
pyro
No dobra... ale pokaż co napisałeś i wskaż miejsce, gdzie konkretnie pojawia się problem.
Fifi209
Cytat(tomeksz5 @ 1.02.2010, 14:58:32 ) *
Witam, bardzo potrzebuje skrypt który będzie potrafił:

Nie ten dział.
1. Wyświetlić wszystkie katalogi i pliki z danego katalogu głównego

Może tak: scandir?

2.Stworzyć nowy katalog , a więc potrzebny dodatkowo formularz

mkdir, formularz sobie potrafisz napisać.

3.Wysłać katalogi i pliki do wybranego z listy (jak w punkcie 1) katalogu, tez potrzebny formularz

Tego nie rozumiem.

Stawiam duże piwo temu kto pomoże winksmiley.jpg

Czyli jednak na giełdę powinien zostać przeniesiony temat.

Cytat(szamburdsz @ 1.02.2010, 22:12:51 ) *
O coś takiego ci chodzi?
http://hed.pl/imageupload/

login: root
hasło: root2

Coś nie działa.
tomeksz5
tak właśnie o coś takiego, poprostu idealne, skąd to pobrać, wziąść.... idealne
szamburdsz
Jest to cały skrypt mojego autorstwa mogę Ci go podesłać ale występują jeszcze pewne niedoróbki.

Nie wiem tylko czy się orientujesz w klasach aby mógł dopasować skrypt pod własne potrzeby.
darko
Cytat(szamburdsz @ 2.02.2010, 18:00:14 ) *
Jest to cały skrypt mojego autorstwa mogę Ci go podesłać ale występują jeszcze pewne niedoróbki.

Ekhm:
Cytat
Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'gallery/gal1/phpinfo.php.jpg' is not a valid JPEG file in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 91

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 92

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 108

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 109

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'gallery/gal1/phpinfo.php.jpg' is not a valid JPEG file in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 91

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 92

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 108

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 109

Warning: imagegif(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 134

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php:76) in /srv/home/hed/public_html/imageupload/index.php on line 25

I mylący (pliku nie ma) alert:

Cytat
Pomy¶lnie wgrano pliki na serwer

Filtruj przynajmniej rozszerzenia plików, żeby nie można było przesyłać skryptów php, bo aktualnie można Ci nieźle namieszać smile.gif pozdrawiam
szamburdsz
Wiem kolego wiem, aktualnie jest tylko w fazie dopracowywania i pewnie rzeczy jeszcze nie są gotowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.