Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Serwis społecznościowy
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
DJ Ecstasy
Witam
Planuję uruchomienie serwisu społecznościowego typu nasza-klasa.pl ale... No właśnie nasza-klasa.pl bazuje na szkołach planowany przeze mnie serwis ma bazować na klubach i dyskotekach. Byłby to perwszy tego typu serwis społecznościowy w Polse. Co prawda istnieją serwisy podobne typu ftb.pl lecz one działają głównie jako serwisy informacyjne.
W związku z moimi palanami szukam osób do współpracy. Głównie grafików, webmasterów, programistów oraz ludzi mających jakieś ciekawe propozycje.

Co przewiduję w serwisie:
- baza klubów i dyskotek w Polsce (nawet tych małych regionalnych)
- zapisywanie się do klubów (tak jak na nk do klas)
- rozbudowane profile użytkowników
- lista znajomych
- komunikacja między użytkownikami (prywatne wiadomości, czat, forum)

Czego nie planuję w serwisie:
- dodawanie przez użytkowników klubów(jeśli jakiegoś nie będzie użytkownik powiadamia o tym admina który taki klub lub dyskoteke tworzy). Uniknie to sytuacji jaka jest na nk gdzie użytkownicy twożą klasy i później jest "bałagan", kopie klas itp.

Cały proces można podzielić na 2 etapy

I Etap
- zakup serwera wraz z domeną .pl
- wykonanie sserwisu na podstawie gotowych skryptów bądź stworzenie własnego.
- oddanie serwisu do urzytku

II Etap
- podjęcie współpracy z klubami (umożliwiałoby to rozdawanie wejściówek)
- podjęcie współpracy z radiem bądź też stworzenie własnego radia internetowego.
- znalezienie sponsorów (na dalsze utrzymanie serwisu) i partnerów

Zastanawiam się nad wykorzystaniem gotowych skryptów typu Dolphin czy SocialEngine.
Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszam na gg:3555316 
blooregard
Oferujesz jakieś wynagrodzenie, czy "udział w spodziewanych zyskach 50/50" ?
Puciek
I jak wyglada chociaz ukrocony biznesplan tego przedsiewziecia ?
DJ Ecstasy
Jeśli chodzi o koszta to wiadomo musze jakieś ponieśc bez tego sie nie da. Głównie chodzi o to, że ten serwis nie będzie zarabiał tzn. możliwe jakiś sponsoring czy reklama ale tylko na utrzymanie i rozwój serwisu. Bez żadnych sms premium itp. Ja nie chce mieś z tego żadnych zysków finansowych. Che go stwożyć z pasji do muzyki i clubingu. Sam pomysł jak pewnie przyznacie jest ciekawy ale na wydanie większej sumy nie będzie mnie stać.
nospor
No to trzeba było tak odrazu. Zaraz dodam odpowiedni tag i wszystko bedzie dla kazdego jasnego smile.gif
blooregard
Cytat
W związku z moimi palanami szukam osób do współpracy. Głównie grafików, webmasterów, programistów oraz ludzi mających jakieś ciekawe propozycje.

Cytat
Ja nie chce mieś z tego żadnych zysków finansowych. Che go stwożyć z pasji do muzyki i clubingu

Taaa, i co im powiesz? "Ja mam pasję, Wy mi napiszcie nasz-klub.pl"

Nie chcę Cię dołować, ale będzie sukcesem, jeśli znajdziesz chociaż jednego chętnego, pewnie też takiego pasjonata, jak Ty.
To forum pełne jest takich "pomysłów" na niezwykłe, oryginalne serwisy, oczywiście, w schemacie "ja mam pomysł - szukam leszczy do roboty, a potem się zobaczy...". Jeśli w każdym z tych "pomysłów" zechciał uczestniczyć choćby jeden programista PHP, to mamy już na rynku pracy spory ich deficyt.

Lepiej kup sobie jakąś dobrą książkę o PHP i sam spróbuj taki serwis napisać.

I jeszcze jedno. Projekty tego typu w 99,9% padają, zanim na dobre zdążą wystartować. Bo po miesiącu okaże się, że temu się nie chce, tamten nie ma czasu, ten by chciał inaczej, a jeszcze innego boli głowa. I prace posuwają się w tempie linijki kodu na tydzień. Tak by to wyglądało, wierz mi.

Rozwiązania są dwa: albo płacisz, albo robisz sam.
szafran86
DJ Ecstasy

Nie zniechęcaj się negatywnymi postami i szukaj dalej. Ja szukałem na tym forum i wbrew pozorom mam teraz około 5 osób które chcę ze mną współpracować.

Jednak żadna z tych osób nie napisze publicznie, że pomoże. Czekaj a na PM, powinien się ktoś odezwać.
DJ Ecstasy
Zacząłem już sam działać w Dolphin ale każda pomoc sie przyda winksmiley.jpg Więc jeśli ktoś jest chętny to zapraszam smile.gif
janek9
Witam,

Na wstępie gratuluje pomysłu. Tak się składa, że już mam na wykończeniu dokładnie taki portal i startuje w tym miesiącu. Jeżeli chcesz się dołączyć możemy porozmawiać.
karol33
racja, z pomysłem trzeba się spieszyć portali na rynku jak grzybów po deszczu..eh żeby tak się cofnąć o 5 lat....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.