Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własny graficzny status serwera, Graphicdraw pomoc.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
SSB
Witam
Wiem, że pode mną jest podobny temat.
Nie chciałbym takich gotowców jak game-tracker.com, game-monitor.com itp. Chciałbym sam utworzyć sobie taki skrypcik. Widziałem dużo takich skryptów, ale które wyświetlają normalnie. A ja poszukuję żeby to zrobićtak, jak to wyświetla game-tracker, game-monitor. PNG, który bierze dane z pliku php który bierze dane z serwera, czy jakoś tak to idzie. Rozrysuję to:

Czyli z serwera status idzie do PHP, a PHP implementuje to w PNG, JPG, GIF czy coś innego, w plik graficzny. Tak jak jest to na
forum.STER-Gaming.pl
U góry.
Pozdrawiam smile.gif

edit: Poczytałem i znalazłem coś o GD, nie potrzebuję konkretnego rozwiazania ale troszkę pomocy smile.gif

edit2:Poczytałem nt. gd2 i nadal tego nie rozumiem.. Mianowicie chodzi mi o to, żeby wyczytywał dane z jakiejś strony i je wpisywał jakoś do obrazka.

Tylko teraz to co napisałęm - jak wyciągnąć ze strony danej to żeby wpisywał tam do obrazka? Bo resztę obczajam biggrin.gif
Mam pomysł. Dodać to do kodu php statystyk, jak jest w statach np zmienna $sloty, to dać $string = '$sloty'. Tylko jak umiescić inne rzeczy na obrazku? Np IP?

//Oblookałem coś mi wpadł ona mysl - żeby wykorzystać http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...amp;mode=linear , tylko jak bd mógł wyciągnąć IP dane z czegoś?

// Z tego @up - dajmy na to mam taką linijkę.
preg_match('|<td valign="top"><span class="genmed"><b>([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty);
to obczajam - ale ocb z tym
([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty);
Wytłumaczy mi ktoś te tajemncize cyfry itp?
Wyciąga tylko cyfry ([0-9]), ale nie rozumiem nadal. Tego o:
{0,15}
Pozdr
thek
Zapoznaj się z czymś takim jak "wyrażenia regularne", bo to są te "tajemnicze znaki" smile.gif Wiele jest stron to opisujących, tłumaczących. A wracając do pytanka ostatniego: {0,15} oznacza ilość powtorzeń, czyli cyfr może być od 0 do 15 smile.gif
SSB
Masz pomógł. A jeżeli chciałbym zrobić takie coś. zrysuje to.
Chciałbym wyjąć mapę. Ma na końcu dwójkę, a zaraz po mapie jest ilość graczy.

To jak mam wyciągnąć mapę, jeżeli może mieć w sobie każdą cyfrę? Tzn żeby nie zabrało od ilości slotów niczego.
Pozdrawiam smile.gif
CapaciousCore
Jest klasa wabi sie chyba hlds sockets czy jakos tak i umozliwia pobranie informacji bezposrednio z serwera, a nie z jakiejs strony tongue.gif

http://www.wmcity.nl/scripts.php?actie=bekijk&id=1889
SSB
Emmm... Nie rozumiem holenderskiego, tzn ten pierwszy plik to jest "class.hlsocket.php" a drugi jak sobie nazwę, tak?
CapaciousCore
SSB no sory to jest po angielsku... To dowolny plik jest. Moze byc index.php moze byc placki.php moze byc kamien.php. Co za roznica. Chce zauwazyc, ze w klasie jest
  1. echo 'Error met connecten';

Warto to poprawic. Ja juz z dwa razy przerabialem dla kogos ta klase...
SSB
Wiesz, nie jestem taki dobry z PHP więc się pytam. Przerabiałem kurs PHP ale połowę tylko smile.gif. Ale dzięki za pomoc - zaraz to sprawdzę.

Super~!

Ale zobacz:

http://windstarmania.pl/stat/

IP mi pokazuje 127.0.0.1 ... Dlaczego tak? Dlaczego mi pokazuje localhost, skoro wpisałem inne?
pzdr

edit: I jeszcze jak mam sobie obraz w GD, to jak mogę pomniejszyć czcionkęi zmienić jej kolor? I jeszcze dać ją trochę w lewo, bo mam zmianę tylko w górę i w dół. Tzn nie patrzałem dokładnie. Oto tamto co zrobiłme:
http://windstarmania.pl/tet_sygna.php
CapaciousCore
SSB tak jak mowilem ta klasa jest niedorobiona. Czasami podaje takie wartosci. Zreszta nie ma sie co dziwic? Masz jakakolwiek znajomosc z serwerami Counter Strike? Nie? To sie nie dziw. Tamto IP to farsa. Tak jak mowilem trzeba zmodyfikowac klase. Wynik podaje prawdziwy. Osobiscie rozbrajalem protokol komunikacji 47/48 i nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Po prostu ignoruj to.
SSB
OK, to się postaram coś skleić. Narazie dam pomógł każdemu pomocnemu postowi biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.