Wiem, że pode mną jest podobny temat.
Nie chciałbym takich gotowców jak game-tracker.com, game-monitor.com itp. Chciałbym sam utworzyć sobie taki skrypcik. Widziałem dużo takich skryptów, ale które wyświetlają normalnie. A ja poszukuję żeby to zrobićtak, jak to wyświetla game-tracker, game-monitor. PNG, który bierze dane z pliku php który bierze dane z serwera, czy jakoś tak to idzie. Rozrysuję to:

Czyli z serwera status idzie do PHP, a PHP implementuje to w PNG, JPG, GIF czy coś innego, w plik graficzny. Tak jak jest to na
forum.STER-Gaming.pl
U góry.
Pozdrawiam

edit: Poczytałem i znalazłem coś o GD, nie potrzebuję konkretnego rozwiazania ale troszkę pomocy

edit2:Poczytałem nt. gd2 i nadal tego nie rozumiem.. Mianowicie chodzi mi o to, żeby wyczytywał dane z jakiejś strony i je wpisywał jakoś do obrazka.
Tylko teraz to co napisałęm - jak wyciągnąć ze strony danej to żeby wpisywał tam do obrazka? Bo resztę obczajam

Mam pomysł. Dodać to do kodu php statystyk, jak jest w statach np zmienna $sloty, to dać $string = '$sloty'. Tylko jak umiescić inne rzeczy na obrazku? Np IP?
//Oblookałem coś mi wpadł ona mysl - żeby wykorzystać http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...amp;mode=linear , tylko jak bd mógł wyciągnąć IP dane z czegoś?
// Z tego @up - dajmy na to mam taką linijkę.
preg_match('|<td valign="top"><span class="genmed"><b>([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty);
to obczajam - ale ocb z tym
([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty);
Wytłumaczy mi ktoś te tajemncize cyfry itp?
Wyciąga tylko cyfry ([0-9]), ale nie rozumiem nadal. Tego o:
{0,15}
Pozdr