daniel1302
6.02.2010, 21:26:37
Witam, mam dylemat:
Czy przejmować się błędami JS w IE 6.
Chcąc pisać pod IE 6 musiałbym napisać kilkaset lini kodu więcej.
Proszę o wasze zdania
Daiquiri
6.02.2010, 21:29:59
A skąd ja mam wiedzieć, czy Ty masz się przejmować? Ale skoro czekasz na odpowiedzi, bazujące na minimalnej ilości danych, odpowiadam: nie, nie warto.
wookieb
6.02.2010, 21:30:33
Popularne stało się wyświetlanie komunikatu o przestarzałej przeglądarce dla ie6. I to wcale nie jest zły pomysł.
Niestety duża część użytkowników dalej używa IE w wersji 6 (prawdopodobnie w wyniku braku wiedzy/doświadczenia). Osobiście jak piszę kod, to w ten sposób, aby również poprawnie działał pod tą przeglądarką. Autor jednak nie podał dostatecznie dużo informacji, a wydaje mi się, że dla IE wcale tak dużo kodu nie trzeba dopisać, tylko poprawić już istniejący.
Blame
6.02.2010, 21:45:00
Prawda jest taka, że dopóki ktokolwiek będzie używał IE 6 dopóty będą ludzie narzekający że dana strona źle się im wyświetla, bo skąd oni mają wiedzieć że to wina przeglądarki. Dlatego jeśli już decydujemy się na całkowite olanie "szóstki" to przynajmniej zaatakujmy użytkownika jakimś widocznym komunikatem o jakości jego browser'a. Inaczej będziemy tracić jeszcze więcej potencjalnych użytkowników niż gdyby to miało miejsce z umieszczonym komunikatem. Część ludzi po prostu uzna że szkoda zachodu dla tej jednej strony. Ale jeśli natkną się na drugą, trzecią czy czwartą to może w końcu ściągną tą nowszą wersję. I o to chodzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.