piotrooo89
7.02.2010, 13:14:36
Czy macie jakiegoś sprawdzonego godnego polecenia operatora który byłby w stanie obsługiwać wysyłke sms'ów? Chodzi o jakieś powiadomienia sms'owe oczywiście w połączeniu z PHP i SQL? Co mi możecie polecić?
webdice
7.02.2010, 15:13:54
Ze swojej strony polecam
smsapi.pl.
Zbłąkany
8.02.2010, 07:56:33
Możesz sobie samemu napisać wysyłkę sms'ów, oczywiście jeśli zakupisz urządzenie (koszt ok. 150-350zł) i napiszesz oprogramowanie do niego
darko
8.02.2010, 07:58:19
~Zbłąkany co rozumiesz przez oprogramowanie w tym przypadku ?
piotrooo89
8.02.2010, 09:14:49
z płaceniem nie ma problemu, z oprogramowaniem raczej też, możesz przybliżyć co i jak?
wlamywacz
8.02.2010, 19:33:28
Takie coś to ja pisałem sobie z nudy, podpięty k750i przez port usb (emulacja com) oprogramowanie w c++, karta z play i jazda. Podpięcie tego pod php to banał
No tak, ale nie wyślesz na tym wielu powiadomień naraz. Wysłanie jednego SMS, to nieraz kilkanaście sekund, co powoduje ograniczenia. Im więcej użytkowników, tym ciężej.
Są firmy wysyłające bulk SMS, znalazłem kilka, ale nie mam z nimi - póki co - żadnego doświadczenia.
wlamywacz
8.02.2010, 20:42:37
Póki co w play wysyłając samemu smsy wychodzi Ci jakoś 2gr za smsa do wszystkich sieci, gdzie bulki kosztują po 20gr za sms. Podpinając kilka takich wynalazków smsy idą raz dwa
koderrr
8.02.2010, 22:29:49
biorac pod uwage ze twoj komputer musi chodzic 24/7 to nie wiem czy tyle oszczedzisz
~wlamywacz, ale zważ że napisałem o innym aspekcie niż cenowy.
wlamywacz
9.02.2010, 07:17:39
~koderrr - Jako uczeń 4 klasy technikum elektrycznego wiem ile zużywa prądu komputer i nie jest to jakoś bardzo dużo. Poza tym wszystko zależy od skali przedsięwzięcia. Sam korzystałem kiedyś z smsapi.pl i byłem bardzo zadowolony.
Zbłąkany
9.02.2010, 07:49:29
@darko: jakiś czas temu można było kupić programowalne urządzenie do komunikacji z Nokiami serii 6210, 5210, itp. w granicach cenowych (jakie podałem). Urządzenie działało, jak stacja bazowa dla telefonu (z jednej strony podłączenie do telefonu, a z drugiej port COM do komputera). Można to urządzenie zaprogramować, by wysyłać sms'y przez owy telefon.
piotrooo89
9.02.2010, 09:17:25
tylko mi potrzebne jest rozwiązanie można rzec niezawodne. znaczy to mniej więcej tyle że mam bazę ok 1000 klientów i do każdego w danym czasie wysyła się SMS z przypomnieniem o czymś tam, ale to już moja sprawa jak to oprogramuje, chodzi mi o samą wysyłkę, tzn jak to dobrze no i oczywiście w miarę bezawaryjnie zrealizować? czytałem ofertę dotpay, wydaje się być interesująca, miał ktoś styczność z tym?
pablo89pl
9.02.2010, 11:09:55
My u siebie w firmie korzystamy z wysyłki poprzez SerwerSMS.pl
Dobre ceny, można wysyłać przez stronke SMSy, importowac listy z CSV itd itp...
Dodatkowo udostępniają API do wysyłki SMSów grupowych, spersonalizowanych itd...
Polecam, korzystamy z ich usług od ponad roku, i póki co nie zawiedli
PS. A i oczywiście wysyłka idzie z losowego numeru, lub z jakiegoś Twojego własnego(ciut droższe), możesz ustawic przesyłke typu wiadomość flash itp.. Jak dobrez pamiętam to jakieś demko tam też mają...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.