Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wdrożenie nowej wersji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
prisonerwarow
W jaki sposób najlepeiej przeprowadzić wdrożenie nowego projektu? To znaczy mam na serwerze skrypt PHPBB, a chciałbym wprowadzić nowy autorski skrypt forum. I tak: muszę trochę zmienić i przeimportować bazę z PHPBB do nowego forum, muszę jeszcze przetestować czy forum działa ok i ewentualnie wproadzic poprawki.

Z drugiej strony nie chce wprowadzac przerw wdzialaniu forum i nie chce by ktokolwiek ogladal nowe forum przed jego przetestowaniem.

Myślaelem o czyms takim:
- tworzenie katalogu /nowe_forum/forum.php <-- i w tym katalogu przetstowac i przeimportowac baze a pozniej zrobic przekierowanie z moejj domeny .org tak by nie pobierala zawarotsci z glownego vkatalogu tylko z nowego_forum/

Może macie jakieś lepsze pomytsły?

PS. Nowe posty pojawiają się rzadko. Mam mozliwosc zrobienia kopii bazy i zmienia jej zanim rozpoczne wdrozenie.
PS2. Co do testowania - na localhoście działa wszystko ok , ale moge przeciez wystapic takie bledy jak brak zianstalowanych rozszerzen php , wylaczone register globals itd.
Fifi209
Stworzenie katalogu do testów to jest dość dobry pomysł. smile.gif Możesz do niego dodać jeszcze .htaccess z blokowaniem wszystkich ip prócz Twojego (o ile masz stałe) i będziesz miał 100% pewności.
barometrzelblaga
To ja prisonerwarow zapomniałem hasła do tamtego konta.

fifi 209, wszystko ok tylko jak potem przeniesc to wszystko do katalogu glownego i usunac poprzedniom zawartosc bez robienia przerw w dostepie strony?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.