Oto mój koszyk na zakupy

<?php //session_destroy(); echo "<html><head><meta http-equiv='content-type' content='text/html; charset=utf-8' /></head><body>"; require('szablon_koszyk.php'); ?><div id="TRESC"><?php $tmp=array('nazwa'=>$_GET['nazwa'],'kategoria'=>$_GET['kategoria'],'platforma'=>$_GET['platforma'],'cena'=>$_GET['cena'], ); if(array_key_exists($_GET['idgra'], $_SESSION['koszyk'])) echo 'Istnieje już w koszyku gra o podanym id'.'<br>'; else $_SESSION['koszyk'][$_GET['idgra']]=$tmp; } foreach ($_SESSION['koszyk'] as $sub => $key) echo 'identyfikator gry: '.$sub.' nazwa: '.$key['nazwa'].' kategoria: '.$key['kategoria'].' platforma: '.$key['platforma'].'<font color="red">'.' cena: '.'</font>'.$key['cena'].' <input type="submit" name="'.$sub.'" value="usuń"<br /><hr />'; //zliczam ile zostało produktów w koszyku foreach ($_SESSION['koszyk'] as $sub => $key){ $iloscproduktow++; } // obliczam sumę produktów $suma=0; foreach ($_SESSION['koszyk'] as $sub => $key) $suma+=$key['cena']; if($iloscproduktow==0){ $_SESSION['ilosc']=$iloscproduktow;} else{ $_SESSION['ilosc']=$iloscproduktow;} ?></div> <?php ?>
Pozostało mi tylko zapis mojego zamówienia do bazy danych MySQL . Tutaj pojawia się problem bo nie mam pojęcia jak to zrobić.
Stworzyłbym tabelę 'zamowienia' i tam przechowywałbym id_zamowienia, nazwy produktów, cene, date_zamowienia i id_uzytkownika. Na stronie posiadam system logowania i nazwa_uzytkownika trzymam w sesji.
Jest ktoś w stanie mi pomóc bądź nakierować jak to zrobić

Dziękuję i pozdrawiam.