Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem onclick + ajax
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
djsalat
Witam. zacząłem pisać stronę internetową i chcę aby był w nim ajax bo wiem ze nie potrzebuje on odświeżania całej strony.
do tego wujek(google) pomógł mi znaleźć coś takiego example.
z tym że onclick="loadXMLDoc('cos.txt')" dodalem na do nawigacji menu <a href="#cos.php" onclick="loadXMLDoc('cos.php')">.
Wszystko ładnie śmiga ale do przodu;/ nie działa przycisk wstecz sadsmiley02.gif oraz przy odświeżaniu wraca mi na stronę indexu a link zostaje;/ http://www.moja_strona.pl/#cos.php........

Oraz przy tych linkach nie działa mi galeria zdjęć przy tym sposobie przejścia. sciana.gif
webdice
Proszę poprawić tytuł, ma on opisywać problem.
skowron-line
Poszukaj i poczytaj o pluginie history(jQuery).
djsalat
Wgrałem to jquery history
i ok smiga wszystko ładnie.... ale jesli mam (w tym divie co sie zmienia zawartość) na samym początku (bez naciskania na cokolwiek) coś np logowanie i jak wejdę w inną zakładkę np rejestracja i chcę powrócić na stronę logowania przyciskiem wstecz na przeglądarce to mi ginie ten pierwotny div z logowaniem .....

Jak zrobić żeby on zostałquestionmark.gif

To może jak ustawić startującego diva?? tzn zeby po wejściu wyświetlał się pierwszy div zmienny??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.