Prosze o pomoc. Poczatkuje i za raklo mi pomyslow.
Mam plik:
[Info] Plik=Lista_czesci ExportDate=2010-02-17 [DataStream] id_elem|nazwa|sym_prod|producent|kategoria|ozn_dost|ozn_prod|dostawca|opis|uwagi|cena_netto [Data] |rezystor|5r51|thomson|rezystor|dos_5r51|prod_5r51|TME|opisik|brak uwagi|0,20
Odczytuje go za pomoca skryptu:
Tworze nim apytanie do bazy. Wszystko ok z tym ze jest ok jak w pliku po [Data] wystepuje tylko jedna linijka (czyli jeden element).
Nie wiem jak zrobic zeby po wpisaniu wiekszej ilosci linijek(elementow) skrypt utworzyl dla kazdej z nich nowe zapytanie.
<?php $miejsce='pliki/'; $sciezka1=$miejsce.$plik_nazwa ; //$data = array_filter($data, 'trim'); //$data = array_map('trim', $data); //$data = array_filter($data, 'trim'); //print_r ($data2); mysql_insert_array($data, $data2); function mysql_insert_array ($data, $data2) { //$my_base="'inz_michal'"; $my_table="elementy"; } ?>
Plik z kikloma elementami:
[Info] Plik=Lista_czesci ExportDate=2010-02-17 [DataStream] id_elem|nazwa|sym_prod|producent|kategoria|ozn_dost|ozn_prod|dostawca|opis|uwagi|cena_netto [Data] |rezystor|5r51|thomson|rezystor|dos_5r51|prod_5r51|TME|opisik|brak uwagi|0,20 |kondensator|csx100n|thomson|el. bierne|dos_csx100|prod_csx100|TME|opisik|brak w magazynie|0,02 |układ scalony|LF33|STE|półprzewodniki|dos_lf33|prod_lf33cdt|TME|stabilizator|brak uwagi|1,23