Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]wiecej w srodku, idk jak to nazwac
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
mam plik index.php

dodałem do pliku

1. switch ($_GET['id']) {
  2. case 'stronaglowna': include("stronaglowna.html"); break;
  3. case 'programy': include("programy.html"); break;
  4. case 'css': include("css.html"); break;
  5. default: include(index.php"); break;
  6. }

1. <li><a href="index.php?page=stronaglowna.html">Strona glowna</a></li>
  2. <li><a href="index.php?page=programy.html">programy</a></li>

i tak dalej..

I teraz chce zrobić przekierowanie , żeby po kliknięciu w menu np . w Programy przekierowało się na tą samą strone , tzn nie wiem jak to napisac . tzn żeby nie przekierowywało na np programy.html , tylko na tej samej stronie to było.
dzięki za wszelakie podpowiedzi
emtiej
Cytat
i tak dalej..

I teraz chce zrobić przekierowanie , żeby po kliknięciu w menu np . w Programy przekierowało się na tą samą strone , tzn nie wiem jak tu napisac . tzn żeby nie przekierywywało na np programy.html , tylko na tej samej stronie to było.
dzięki za wszelakie podpowiedzi

I wszystko jasne...
Napisz to jak człowiek to może ktoś ci odpowie, ja przeczytałem twoje wypociny 3 razy no i kurde nie rozumiem... (bez obrazy dry.gif )

Zrozumiałem to tak, że po kliknięciu w jakikolwiek element menu nie ma być żadnej akcji tak? W takim razie w href wstaw # ale nie wiem jaki w tym sens blinksmiley.gif
gigzorr
Cytat(emtiej @ 22.02.2010, 18:04:33 ) *
I wszystko jasne...
Napisz to jak człowiek to może ktoś ci odpowie, ja przeczytałem twoje wypociny 3 razy no i kurde nie rozumiem... (bez obrazy dry.gif )

Zrozumiałem to tak, że po kliknięciu w jakikolwiek element menu nie ma być żadnej akcji tak? W takim razie w href wstaw # ale nie wiem jaki w tym sens blinksmiley.gif

Nie , chodzi mi o to żeby po kliknięciu w jakis element w menu np nie przekierowywało na nową strone , tylko na tej samej to było.
Podałem kod , pewnie coś nie tak z nim jest.

dajmy przykład: klikam programy , , w programy.html mam zapisane dfdsfdsfsd

i teraz chce żeby na stronie głownej to się pokazało , nie przechodziło na nową strone , inaczej juz tego się nie da napisać
celbarowicz
czy ma być tak jak na poznam4.yoyo.pl ? wpisz coś i zobacz wpis.
gigzorr
Cytat(celbarowicz @ 22.02.2010, 18:43:01 ) *
czy ma być tak jak na poznam4.yoyo.pl ? wpisz coś i zobacz wpis.

No , kliknełem np na budowa , oto mi chodzi. , ale dlaczego ten mój kod nie działa co jest w nim źle ?
kingofspace
  1. <li><a href="index.php?id=stronaglowna.html">Strona glowna</a></li>
  2.  
  3. <li><a href="index.php?page=programy.html">programy</a></li>
  4.  

do skryptu wysylasz id a probujes zodczytać page:D
gigzorr
Cytat(kingofspace @ 22.02.2010, 18:58:29 ) *
  1. <li><a href="index.php?id=stronaglowna.html">Strona glowna</a></li>
  2.  
  3. <li><a href="index.php?page=programy.html">programy</a></li>
  4.  

do skryptu wysylasz id a probujes zodczytać page:D

id/page nie działa

/edit zrozumiałem

<li><a href="index.php?id=programy">programy</a></li>

case 'programy': include("programy.html"); break;

^^
emtiej
w php takiego czegoś nie zrobisz, jedynie w javascript.
Fifi209
Chodzi Ci o to, aby cała strona się nie przeładowywała tylko sama treść?
imashjan82
Moze jestem głupi, ale z tego co wiedz to nie podałeś całego kodu? wiec nie dziw sie ze masz takie odpowiedzi. krasnal tam szukaj takich rzeczy. P.S bede taki jak Ci co tu zaczynali i sie nauczyli, a teraz juz nie moga pomoc, bo sa asy. pisz do mnie ja moge nie wiedziec jak ale podelse cie jak to zrobic.
emtiej
Kolego nie prostytuuj się haha.gif Po prostu nikt tu nie lubi niezrozumiałych i słabo opisanych problemów, no bo ciężko na takie odpowiedzieć logiczne chyba... A co do tych twoich "ASÓW" to gwarantuję ci że nie znajdziesz na tym forum ani nigdzie indziej osoby, która by wszystko wiedziała, poza tym spójrz na fifi209, ma 2066 postów 226 razy pomógł i chcę pomagać...

Co do tego problemu jak już powiedziałem w php takiego czegoś się nie zrobi, chyba że ma się stronę na ramkach(czego nienawidzę). A ten przykład z include-ami i switch wychodzi praktycznie na to samo jakbyś przechodził z index.php do galeria.php itp. Bo plik jest tak samo wczytywany.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.