No to niech nada temu floatowanemu divowi zawierającemu linki szerokość jak ja zrobiłem na 250px w przykładzie + skracanie anchor textu linka by się w 250px mieścił, a na bank kilka kolumn wejdzie. No i pamiętaj exood, że linków może być 56, a Ty dzielisz tylko po 10 linkach. Tu trzeba użyć modulo, które po 10 zrobi tę nową kolumnę

Inna sprawa, że zrobienie tego na końcu pętli przy pełnych dziesiątkach w stylu 30, 60, 110 zrobi jedna kolumnę kompletnie pustą. Tworzenie nowej kolumny musi być na samym początku while i w przypadku liczby w stylu limit+1, czyli 41, 111, 241 tworzyło by nową kolumnę, zamykając jednocześnie starą. Jak?
<div style="float:left; width:250px">
<?php
$limit = 10;
$i = 1;
while( $wyniki ) {
if($i > $limit AND $i%10 == 1) {
echo '</div><div style="float:left; width:250px">'; }
echo 'tutaj robisz te linki swoje'; $i++;
}
?>
</div>
Tylko nie pisz, że nie działa. Specjalnie tak zrobiłem byś dostosował mój przykład do swoich potrzeb, a nie kopiuj-wklej. I warunek if MUSI tak być, by nie zamknęło pierwszego div od razu, bo usunięcie sprawdzenia $limit w stosunku do $i zrobi Ci pierwszą kolumnę pustą. Stąd $i musi być większe niż $limit, czyli pierwszy if wykona się przy wierszu limit + 1 a nie od razu pierwszym

Po prostu programuj więcej i myśl trochę.