siedze dłubie czytam i już nie wiem co i jak a chodzi o to że :
Zrobiłem przesyłanie zdjęć na serwer użyłem do tego class-y class.upload i ładnie mi to działa cały proces u mnie wygląda tak:
1. przesyła zdjęcie
2. dodaje znak wodny
3. tworzy miniature
mam jednak problem z tym że chce aby user mugł przesłac zdjęcie jednak jeśli zdjęcie jest za duże czyli ma np: więcej niż 800px po dłuższej stronie obojętnie poziom czy pion
to żeby skrypt nie wywalał się tylko przesłał zdjęcie i zmiejszył zapisane zdjęcie do 800px do dłuższego boku czyli skalując!
obecnie mam tak i naprawde już mi ręce opadają:
$handle->file_new_name_body = "$time_new"; $handle->image_watermark = 'watermark.png'; $handle->image_watermark_position = 'C';
Bardzo prosze o pomoc!
dlaczego ta klasa cały czas jak przesyłam zdjęcie w formacie PION czyli wyższa niż szersza odwraca mi zdjęcie na poziome?
foreach ($_FILES['my_field'] as $k => $l) { foreach ($l as $i => $v) { $files[$i][$k] = $v; } } foreach ($files as $file) { $handle = new Upload($file, 'pl_PL'); if ($handle->uploaded) { $time=getmicrotime(); $time_new=$time; $handle->file_new_name_body = "$time_new"; if($handle->image_src_x>$handle->image_src_y){ $handle->image_resize = true; $handle->image_ratio_x = true; $handle->image_y = 600; } $handle->image_watermark = 'watermark.png'; $handle->image_watermark_position = 'C'; $handle->Process($dir_dest);