Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie biblioteki GD
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mike
Czy ktoś może mi pwiedzieć jak dodać nową bibliotekę do php (konkretnie GD). Jeżeli się da to bez kompilacji całego php. Dzięki z góry.
BzikOS
[manual:f90139121f]dl[/manual:f90139121f]
splatch
Plik php.ini
Kod
;extension=php_gd2.dll

zmień na
Kod
extension=php_gd2.dll

Znaczy usuń średnik smile.gif. W większości standartowych kompilacji i dla wersji rozpowszechnianych binarnie funkcja dl() nie działa.
mike
Przykro mi sad.gif chłopaki ale : Warning: dl(): Unable to load dynamic library './php_gd2.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. in c:usrwwwindex.php on line 3 a jak robię to bez funkcji dl() to mi wywala błąd Windy : Unknown(): Unable to load dynamic library './php_gd2.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. Zaznaczam że plik php_gd2.dll jest w katalogu extensions , chyba że ma być gdzie indziej.
kwiateek
Cytat
Przykro mi sad.gif chłopaki ale : Warning: dl(): Unable to load dynamic library './php_gd2.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. in c:usrwwwindex.php on line 3 a jak robię to bez funkcji dl() to mi wywala błąd Windy : Unknown(): Unable to load dynamic library './php_gd2.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. Zaznaczam że plik php_gd2.dll jest w katalogu extensions , chyba że ma być gdzie indziej.

Ustaw odpowiednio katalog:
Cytat
; dynamically loaded extension (either a php extension or a Zend extension),
; you may only use these constants *after* the line that loads the extension.
; leading '/'. You must also specify the file extension being used including
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir =

w twoim pliku konfiguracyjnym php.ini.

Pozdrawiam.
mike
I o to chodziło. Dzięki wielkie. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.