Mam zapytanie a zarazem prosiłbym o pomoc, tworzę wyszukiwarke na stronie i chciałbym aby wyszukiwarka działała tak że po wybraniu z listy danej pozycji wyszukiwał kilka pozycji o różnych atrybutach, konkretniej chciałbym przypisać do danej nazwy wyszukiwanie kilku pozycji konkretnie kilku rozmiarów ciucha
Obecnie kod wygląda tak:
w takim stanie jedynie bede mogl wybrac i wyszukac jedna pozycje , chcialbym aby działało to tak że pod tedną nazwa np. 34 (S,XS, S/M) wyszukiwarka bedzie mi wyszukiwala wszystkie rozmiary
Tzn tak:
...
niestety tak to nie dziala (chciualem tylko zobrazowac o co mi chodzi
probowalem na rozne spoosbyi nie wychodzi moze ktos by mi podpowiedzial jak to maozna roziwazac jesli ni ena option to moze jakies checkboxy (prosilbym o kod)
Bardzo z gory dziekuje
Pozdrawiam
P.s.
05-03-2010
Dziś ćwiczyłem z multiselectem a konkretnie z checkboxem ale tez nie wychodzi
kod zrobilem taki
<form method="get" action="index.php"> <input TYPE="hidden" name="d" style="width: 158; height:21" value="szukaj"> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="37"> Option 1<BR> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="34"> Option 2<BR> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="29"> Option 3<BR> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="20"> Option 4<BR> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="11"> Option 5<BR> <INPUT NAME="a[2]" TYPE="CHECKBOX" VALUE="12"> Option 6<BR> <input class="button" type="submit" style="width: 100 width: 270" value="Wyszukuj"> <input class="button" type="reset" style="width: 100 width: 270" value="Wyczyść"></
takie zapytanie jest wysylane w adresie przegladarki
index.php?d=szukaj&szukaj=&kategoria=empty&producent=empty&cena_min=&cena_max=&a%5B2%5D=37&a%5B2%5D=34&a%5B2%5D=29&a%5B2%5D=20&a%5B2%5D=11&a%5B2%5D=12&operator=0
jednak czy zaznacze kilka czy jeden checkbox to pazauje tylko jeden dany rozmiar np tylko pierwszy albo ostatni :/