Cytat(mike)
Cytat(gigzorr)
html/xhtml/css
Mylisz się. Tu też wszystko idzie naprzód.
IMHO kodowanie stron to nie tylko wklepanie kilku divów, ale także milion rzeczy typu:
usabilty, tak aby użytkownik nie zamknął strony po zobaczeniu, i żeby wszystko trzymało się kupy,
analiza strony aby userzy mieli wszystko pod ręką generując przy tym jak najmniejszy transfer i największy zysk dla firmy
przejrzystość kodu, meta tagi, odpowiednie otagowanie ważnych części strony, aby wyszukiwarki jak najwyzej oceniały stronę
można wymieniać i wymieniać
Cytat(darko)
Ale akurat przyznacie chyba, że lenistwo w programowaniu jest jak najbardziej pożądane
jasne, to akurat pozytywne lenistwo, chyba wszyscy ścisłowcy mają coś z leniucha, bo inaczej nie powstawałyby coraz lepsze narzedzia i w ogóle OOP

Cytat(kenobi13)
Przygodę z programowaniem zacząłem miesiąc przed wakacjami 2009. Na początek był C++. Koło stycznia 2010 zacząłem pisać forum do panel kontrolnego gry. Nie znałem wtedy prawie w ogóle PHP. Tylko bardzo podstawowe podstawy. Teraz mamy marzec i kończę moje forum. Cały czas nie przeczytałem żadnego kursu PHP.
w sumie PHP jest bardzo podobny do c/c++ ale jak wszystko ma swoje smaczki, które docenić potrafi wprawiony programista,
tak więc albo owo forum napisałeś w c++, albo jak nie przeczytałes zadnego kursu/manuala to niekorzystałeś z domyslnych funkcji PHP i wszystko sam implementowałeś, co będzie oczywiście wolniejsze od wbudowanych funkcji w PHP :-)
nie mówiąc już o tym, że ,z tego co napisałeś, to znasz tylko podstawy, a więc nie pisałes obiektowo...
@piotr3161,
Wszystko czego człowiek się ima wymaga ciężkiej i solidnej pracy zaczynając u podstaw, inaczej nic z tego nie wyjdzie,
sam mam kolegę, który chce dojść do celu (robic wypasione stronki i dużo zarabiać) minimalnym nakładem kosztów w tym własnego czasu, a kiedy przychodzi do mnie z jakimś problemem to chce, żebym mu dał receptę w pigułce przez 3minuty albo zrobił za niego, bo przecież to takie proste...
To nie tyczy się tylko programowania czy Informatyki, ale programowanie jest szczególne, mozna napisać wręcz wyjątkowe, bo wymaga od programisty wielu cech, m.in. pomysłowości, zaradności, oczytania, wiedzy, cierpliwości a przede wszystkim chęci do rozwoju wypływającej z samego siebie
W każdym razie życzę Ci jak najszybszego zweryfikowania poglądów i podjęcia dobrej i zarówno waznej decyzji
Pozdrawiam