Tworzę panel reklamacyjny dla klienta, który będzie rejestrował usterki na pojazdach. Pojawiła się koncepcja opisu usterek za pomocną kodów usterek. Chciałbym żeby to działało w taki mniej więcej sposób:
Klient wybiera sobie z listy (okienko pop-up) kod usterki i automatycznie po wyborze zaciąga się ten kod oraz nazwa do pola input type = text.

Znak zapytania to button który będzie generował pop-upa. Dane do popupa będę chciał pobierać z bazy danych mysql, ale to nie będzie problem. Jak zrobić, że po wyborze usterki (kodu) z popupa automatycznie zaciągnęły się dane do formularza??
Opis miałby być w formie zwykłego tekstu, chyba że nie można to jestem w stanie skusić się na zmianę.
okieno pop-up:
01 - usterka A
02 - usterka B
03 - usterka C
Mam nadzieję, że mniej więcej wytłumaczyłem o co mi chodzi...
Nie znam się na JS więc proszę o pomoc.
Na uwadze proszę mieć to, że to pole będzie rosło. Z pomocą innego forum zrobiłem tak, że po wciśnięciu +/- dodają się kolejne pola w kolejnym wierszu (nie jest to zaznaczone na obrazku)
Chodzi o to, że klient może zarejestrować jednym formularzem X usterek z możliwością wyboru i automatycznego zaciągania kodu usterki.