Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] wybór opcji z podstrony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
kilabdg
Witam! Nie wiem jak wyszukać podobny problem na tym forum więc przepraszam jak powielam.

Tworzę panel reklamacyjny dla klienta, który będzie rejestrował usterki na pojazdach. Pojawiła się koncepcja opisu usterek za pomocną kodów usterek. Chciałbym żeby to działało w taki mniej więcej sposób:

Klient wybiera sobie z listy (okienko pop-up) kod usterki i automatycznie po wyborze zaciąga się ten kod oraz nazwa do pola input type = text.

Znak zapytania to button który będzie generował pop-upa. Dane do popupa będę chciał pobierać z bazy danych mysql, ale to nie będzie problem. Jak zrobić, że po wyborze usterki (kodu) z popupa automatycznie zaciągnęły się dane do formularza??
Opis miałby być w formie zwykłego tekstu, chyba że nie można to jestem w stanie skusić się na zmianę.

okieno pop-up:

01 - usterka A
02 - usterka B
03 - usterka C

Mam nadzieję, że mniej więcej wytłumaczyłem o co mi chodzi...

Nie znam się na JS więc proszę o pomoc.

Na uwadze proszę mieć to, że to pole będzie rosło. Z pomocą innego forum zrobiłem tak, że po wciśnięciu +/- dodają się kolejne pola w kolejnym wierszu (nie jest to zaznaczone na obrazku)

Chodzi o to, że klient może zarejestrować jednym formularzem X usterek z możliwością wyboru i automatycznego zaciągania kodu usterki.
kamil4u
Chyba chodzi Ci o window.opener: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=110727&hl=
kilabdg
tak, o to chodziło smile.gif dzięki za pomoc winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.