Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Protoyp - wywołanie zdarzenia
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Lion_87
Chcąc pogłębić wiedzę na temat JS zasięgnąłem wiedzy w Google a te skierowało mnie m.in. na Wikipedie o tu.

No i się pobawiłem tym kodem i zmieniałem w te i we wte Jednak nie wiem jak wywołać jakieś zdarzenie np zmianę koloru:
  1. site = {
  2. purpose : 'information' ,
  3. storage : function()
  4. {
  5. asd = document.getElementById("move_in").style.background= 'blue';
  6. alert(asd);
  7. }
  8. }
  9.  
  10. Wikipedia = function()
  11. {
  12. this.complexity = 'vast';
  13. this.usefulness = 'notable';
  14. }
  15.  
  16. Wikipedia.prototype = site;
  17. Wikipedia.prototype.software = function()
  18. {
  19. k.storage();
  20. };
  21.  
  22. var k = new Wikipedia();
  23. k.software();

Przyznam iż jes to dla mnie niezwykle potrzebne chcąc uzyskać przydatne efekty wyglądu kodu JS w moim prywatnym skrypcie. Dotychczasowy kod jest prosty i mało "wyrazisty".

Wyprzedzając was....Tak nie chce korzystać z JS framework
kamil4u
Mógłbyś bardziej wyjaśnić w czym masz problem? Jakie Ty chcesz zdarzenie wywołać? Tutaj żadnego nie widzę...
Lion_87
No nie mam tam zdarzenia ale najpierw chciałem by cokolwiek skrypt zwrócił.
Oczywiście jest tam błąd ale nie ma to znaczenia. Samo document.getElementById("move_in") zwróci po prostu null w tym kodzie a ja chciałbym by zwróciło ten element.

Problem jest w tym, że kod wykona się pierwszy zanim wczyta się reszta strony i zwraca mi null.
Jak zrobiłbym przycisk z onclick no to wyjdzie ok.
Czy da się zrobić tak by wykonał się z wczytaniem strony ale bez kliknięcia użytkownika?
kamil4u
Zdarzenie onload lub dla niektórych przeglądarek: DOMContentLoaded - http://riddle.jogger.pl/2007/05/22/wykonyw...aladowaniu-dom/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.