znam już nawet nieźle PHP i chciałem stworzyć swoją prawdziwą stronę, a może CMSa, na którym zbudowałbym moją witrynę. Postanowiłem odpuścić sobie pliki z treściami stron i wszystko oprzeć na bazie danych. Czytając nieco o czymś takim jak jądro aplikacji doszedłem do wniosku... że w ogóle tego nie rozumiem. Znaczy rozumiem tylko teorię - czyli że jest to taki najważniejszy element aplikacji, na nim się wszystko opiera, przez nie się wszystko uruchamia itd... natomiast moduły to takie małe dodatki, które wzbogacają funkcjonalność strony o ciekawe dodatki.
I to wszystko. Powiem szczerze, że często z analizą nowych rozwiązań jest tak, że nie mam do nich przykładów i bardzo szybko się gubię. Czy mógłby mi ktoś pokazać swoje przykładowe rozwiązanie? (1)
Chciałem też dojść co jest elementem jądra, a co tylko modułem. Jak dojdzie do tego MVC to już w ogóle się gubię.
Oczywiście moja pozycja w tej wypowiedzi wygląda na bardzo nieobeznaną - aż się prosi żeby odpisać, żeby sobie popatrzeć w googlach

I ostatnie pytanie: Kiedy opłaca się pisać aplikację w ten sposób (jądro + moduły)? (3)
Stawiałem numerki przy pytaniach, aby ktoś, kto chciałby mi odpowiedzieć wiedział o co tak naprawdę mi chodzi.
Pozdrawiam
Asmox