Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co lepsze?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
ktury wg. Was jest lepszy office XP prof. czy 2003 prof.
Szelcio
Zależy do czego potrzebujesz! 2003 jest zrobiony bardziej pod serwer... a xp do domu lub firmy! Wiec to juz zalezy od ciebie! W 2003 bedziesz miec duzo niepotrzbnych smieci ktorych niewykorzystasz(jezeli nie bedziesz miec kompa jako serwer!)... A pozatym ja korzystam z 98 tongue.gif
orson
witam ...

Cytat
A pozatym ja korzystam z 98 tongue.gif

he questionmark.gif?

@invx: to zalezy do czego potrzebujesz ... ale z doswiadczenia wiem ze xp calkowicie wystarczy ... moze nawet openoffice ? do domu nadaje sie wysmienicie ... wiem bo uzywam ...

cya
invx
sam nie wiem co potrzebuje tongue.gif kompa mam w domu ale robie na nim rozne rzeczy... lacznie z praca...
Seth
A czy stac Cie na najnowsze dziecko MSa ? O ile mi wiadomo to wydatek nie ejst maly, wiec moze lepiej zainsteresowac sie OpenOfficem, ktory oferuje wszystko to co Ci bedzie potrzebne, a w odatku jest kompatybilny z Officem MSa.
Chewolf
Cytat
Zależy do czego potrzebujesz! 2003 jest zrobiony bardziej pod serwer... a xp do domu lub firmy! Wiec to juz zalezy od ciebie! W 2003 bedziesz miec duzo niepotrzbnych smieci ktorych niewykorzystasz(jezeli nie bedziesz miec kompa jako serwer!)... A pozatym ja korzystam z 98 tongue.gif

ehhe tu chyba chodzi o programy biurowe laugh.gif a nie systemy operacyjne
Seth
Pod 98 Office 2003 nie pojdzie, wiec chyba o to chodzilo autorowi winksmiley.jpg
Szelcio
O sorry... pomylilem sobie... tzn. widze xp i 2003 to automatycznie juz pisze...

Wiec jezeli chodzi o to to mi sie wydaje ze jezeli ktos korzysta w domu to jest to kwestia przyzwyczajenia! Ostatni sie nawet na openoffice przezucilem i dziala! Ale z wygladu bardziej mi sie podoba office! 2003 nie widzialem ale woglem 98 od xp!
Paul
Cytat
Ale z wygladu bardziej mi sie podoba office! 2003 nie widzialem ale woglem 98 od xp!

Z tego co mi sie wydawalo nie bylo Office 98 a byl 97....
invx
nierozumiecie mnie hyba niekturzy smile.gif mam windows XP i do wyboru jako program biurowy: Office XP i Office 2003 i nie wiem ktury jest nowszy/lepszy/wydajniejszy itd. smile.gif ale hyba przy 2003 zostane smile.gif
kszychu
Pytanie powinno raczej brzmieć: Czego potrzebujesz? Bo jak znam życie to w większości przypadków potrzebny Ci będzie Word i Excell, rzadziej PowerPoint a już prawie w ogóle Access. Pozostaje jeszcze kwestia Outlooka, ale to już kwestia upodobań.
Tak więc w 98% przypadków nie wykorzystasz połowy możliwości 2003, a tylko niepotrzebnie obciążysz sobie maszynę zbędnymi wodotryskami. Moja rada: Office 2000, niepełna instalacja i koniecznie wszystkie dostępne Service Packi.

Oczywiście masz te 2000zł, na zakup licencji...
radzaw
Jezeli sie lapiesz na licencje edukacyjne to bierz 2003 smile.gif (Office 2003 Std za okolo 400 pln)
invx
a co wy tak wszyscy o licencjach...
wassago
poniewaz propagujemy uzywanie legalnego oprogramowania - czyli na licencji. a wracajac do tego "co lepsze" to jestem za OpenOffice.org
invx
czyz byscie wszyscy same legale mieli??biggrin.gif
wassago
ja posiadam legalna wersje OpenOffice.org i jak najbardziej sobie chwale ten produkt - nigdy nie przesiade sie spowrotem na M$ Office.
invx
a ten OpenOffice to PL jest wersja??
wassago
jak naj bardziej http://www.openoffice.pl/index.php
invx
jednak sobie sciagne i zobacze jego mozliwosci smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.