Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ASP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
boxer87
Active Server Pages - tyle sie dowiedzialem ..... ze wzgeldow na to ze opcja szukaj na tym forum jest dla mnie tak nie zrozumiala jak czytanie po hebrajsku (czytaj jakakolwiek fraza wpisana przeze mnie w opcji szukaj jest dla niej nie zrozumiala) chcialbymk abyscie pomogli mlodemu w wyjasnieniu do czego jest ten caly asp
pedro84
Raczysz żartować, prawda?

Poza tym, wydaje mi się, że jeden temat to aż nadto...
blooregard
Zły dział, przenoszę.
wiewiorek
ASP.NET (bo ASP nie jest juz rozwijany) sluzy do tego samego celu co PHP. Aczkolwiek co poniektorzy zaczna jak zwykle gadac, ze ASP.NET to nie jezyk programowania. Na co ja jak zwykle odpowiem - no i co z tego ? W ASP.NET mozna programowac w wielu jezykach dlatego nie wymienia sie konkretnego, a mowi sie o ASP.NET.
thek
Z ASP.NET jest jak z CGI smile.gif Dla większości piszących skrypty CGI => Perl, co jest kompletna bzdurą. Sam się kłóciłem z jednym programistą, który myślał, że można tam jedynie tego używać lub ewentualnie Pythona. Dopiero gdy mu w google pokazałem, że to tylko kontener na obsługę takich języków jak choćby C++ to się zamknął winksmiley.jpg
Wykrywacz
I dla tego ASP.NET jest tak z*** bo można sobie w nim pinknie pisać czy to C# czy J#, pomijając kombajn Visual Studio.
blooregard
Ja nawet bawiłem się tym na Linuksie smile.gif
MonoDevelop ma taką wtyczkę emulującą serwer z obsługą ASP.

Zobaczyć http://localhost/index.asp w przeglądarce na Debianie - bezcenne smile.gif
batman
Cytat(Wykrywacz @ 9.04.2010, 12:01:41 ) *
I dla tego ASP.NET jest tak z*** bo można sobie w nim pinknie pisać czy to C# czy J#, pomijając kombajn Visual Studio.

Pisanie aplikacji ASP.NET bez Visual Studio można porównać do pisania aplikacji PHP w notatniku.
nasty
Cytat(batman @ 9.04.2010, 14:28:02 ) *
Pisanie aplikacji ASP.NET bez Visual Studio można porównać do pisania aplikacji PHP w notatniku.

To tyczy się chyba każdej platformy i jej IDE... ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.