Dodałem nowy plugin, podpiąłem go pod nowy klawisz.
Plugin załadowałem i niby wszystko gra - funkcja się wykonuje, klawisz się pokazał - jednak nie wiem jak dodać na nim tekst swój własny róznej długości.
Tak jak to jest zrobione np na klawiszu "Żródło dokumentu".
Wyśledziłem że źródło dokumentu jest wpisane w plikach językowych, dodałem tam wiec wpis mojego klawisz analogicznie jak jest source i nic:(
Kombinowałem też by dodać tekst w końcu jako jpg i wrzucić jako ikonkę klawisza, jednak klawisz nie rozszerzył sie do wielkości ikonki tylko jest taki standardowy maly.
Myślałem że to właśnośc label lub title ale one pokazują tylko po nalechaniu na klawisz myszka takiego alta.
Przeszukałem dokumentacje i rożne strony jednak nie znalazłem rozwiązania - może ktoś z was cos podobnego już robił i wie jak do trzeba zrobic?
fragment plugina gdzie definiowany i tworzony jest button mam tak:
var pluginName = 'ajaxsave'; CKEDITOR.plugins.add( pluginName, { init : function( editor ) { var command = editor.addCommand( pluginName, saveCmd ); command.modes = { wysiwyg : !!( editor.element.$.form ) }; editor.ui.addButton( 'AjaxSave', { label : "ssssssss", command : pluginName, //icon: "images/sukces.gif" }); } });