Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozwiazywanie zadan z OOP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
hamlecik
Witam wszystkich,

Zauwazylem, ze na forum ostatnim czasy pojawia sie bardzo duzo postow zwiazanych z programowaniem obiektowym w php. Duzo osob na pewno chcialo by sie nauczyc programowac obiektowo ale ciezko jest im samym sobie wyznaczyc jakies zadanie albo maja inne ale 8) . Wpadlem na pewien pomysl. Moze moderatorzy by mogli robic takie mini-konkursy bez nagrod? smile.gif Przejde do rzeczy.

Grupa moderatorow wyznacza jakies zadanie, np napisac klase autoryzacji na strone. Klasa ma dzialac w oparciu o Smarty i AdoDB i spelniac jakies zalozenia. Na zrobienie zadania jest tydzien czasu. Ludzie przesylaja swoje propozycje. Jury wybiera najlepszy skrypt, a nastepnie opisuje jak powinna byc poprawnie zbudowana taka klasa.

Mysle, ze takie mini zawody na pewno daly by _bardzo_ wiele calej spolecznosci tego forum, a przy okazji byla by to niezla zabawa.

Co o tym sadziecie?

Pozdrawiam
GrayHat
dobry pomysl...
kamiox
ja też myśle, że to dobry pomysł biggrin.gif
skubekk
Fajny pomysł 8O
cichy
hamlecik -> Tak
GrayHat -> Tak
kamiox -> Tak
skubekk -> Tak

A ja bede na NIE...
a dlaczego ? bo lubie mieć zdanie inne niz wszyscy... hehee

PS... ja tez jestem na tak smile.gif

Pozdro
GrayHat
Cytat
hamlecik -> Tak
GrayHat -> Tak
kamiox -> Tak
skubekk -> Tak

A ja bede na NIE...
a dlaczego ? bo lubie mieć zdanie inne niz wszyscy... hehee

PS... ja tez jestem na tak smile.gif

Pozdro

ty to jak pawlak (ze samych swoich)... jak kargol mowil taq to pawlak nie winksmiley.jpg
seaquest
1 zadanie.
Napisać CMS'a z możliwościami ezPortal, ale bardzo prostego w obsłudze opartego o ADoDB i Smarty.
Czas: 21.04.2004 (tydzień) + 1minuta (specjalnie dla cichego)
wyniki proszę przedstawić mnie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

chcecie końkurs, macie końkurs

EDIT
zapomniałem jeszcze: kod jednej strony nie może się parsować dłużej niż 2 sekundy i ma być napisany w OOP (oczywiście)

oczywiście konkurs firmowany przez seaquest'a
hwao
A ja uwazam ze to jes smieszne przyjdzie powiecmy 100 prac komu bedzie sie to chcialo sprawdzac?snitch.gif
itsme
100 prac hahahha wic to jest tak ctr + a (zaznacz all) ctp + p (drukuj) wydrukowane prace rzucamy do gory ktora spadnie na biurko lub najblizej wygrywa

a tak powaznie .... na wortalu jest dzial konkursy i beda one robione
lecz najpierw dwa zadania musza byc zrobione zas efekty naszego dzialania beda widoczne w maju okolo polowy :-)

mam nadzieje ze bedzie cie zadowoleni
kszychu
No dobrze, więc na początku może zrobimy konkurs na najlepszy konkurs?
Seth
A zadaniem bedzie zmierzenie procentowej zawartosci cukru w cukrze uzywajac php winksmiley.jpg
Seth
Cytat
Zauwazylem, ze na forum ostatnim czasy pojawia sie bardzo duzo postow zwiazanych z programowaniem obiektowym w php. Duzo osob na pewno chcialo by sie nauczyc programowac obiektowo ale ciezko jest im samym sobie wyznaczyc jakies zadanie albo maja inne ale  8) . Wpadlem na pewien pomysl. Moze moderatorzy by mogli robic takie mini-konkursy bez nagrod? smile.gif

No wiec jest zadanie winksmiley.jpg
Chodzi o napisanie newslettera w OOP. Szczegoly:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=15417
(na dole postu)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.