Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Generator ćwiczeń na siłowni
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rudinho
Witam, próbuje zrobić Generator ćwiczeń na siłownie. Nie wiem od czego się zabrać, mam taki pomysł, że na początku będzie strona główna z formularzem, w którym będzie można zaznaczyć ile razy w tygodniu chce się trenować, czy jesteś początkującym czy zaawansowanym ćwiczącym itd. i na podstawie tego będzie generowany plan. Może podpowiecie mi od czego mam zacząć, czego mam użyć żeby zrobić taki generator. Myślę, że na początku muszę stworzyć bazę danych, ale nie wiem też jakie pola mają być w tej bazie. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Jakub
blooregard
Cytat
Witam, mój temat pracy inżynierskie(...). Nie wiem od czego się zabrać(...) .Może podpowiecie mi od czego mam zacząć

To ja tylko dla jasności sytuacji zapytam: co studiowałeś przez te 3,5 roku? Bo chyba nie informatykę...
rudinho
Studiowałem informatykę nie mieliśmy języka PHP więc dlatego pytam.
nospor
Wiec jesli nie miales jezyka PHP to pytanie "od czego zaczac" wydaje się dosc oczywiste: Od nauki języka php.

Pozostała zaś wiedza jak zaprojektowac baze, z PHP nie ma zadnego związku, wiec skoro studiowales informatyke pojęcie o bazach jako takie powinienes miec. Stworzyłeś już jakis zarys bazy czy czekasz az wszystko ci sami podamy?

Nie zrozum nas źle: pomagamy tu na forum, ale oczekujemu wkladu wlasnego od pytającego, a poki co to kiepski ten wklad jest z twojej strony.
rudinho
Stworzyłem zarys na papierze, mój pomysł jest taki żeby dla każdego mięśnia dać nową tabele, np. TabelaKlatkaPiersiowa, TabelaBiceps itp. i w każdej takie pola jak ID, NazwaCwiczenia, Poziom(tutaj mam na myśli p-początkujący, z-zaawansowany) - na podstawie tego będą dobierane ćwiczenia bo są ćwiczenia dla zaawansowanych i dla początujących. Ja tak to widzę, co Wy o tym myślicie?
phpion
A czy tworząc sklep internetowy zakładałbyś osobne tabele dla każdego produktu? Nie sądzę.
rudinho
No to można stworzyć jedną tabele z ćwiczeniami, i dać takie pola ID, PartiaMiesni(tutaj np. klatka, biceps, itp.) NazwaCwiczenia, Poziom(tutaj mam na myśli p-początkujący, z-zaawansowany). Nie wiem czy jeszcze jakieś pola będą potrzebne. Na podstawie partii mięśni oraz poziomu będą losowane ćwiczenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.