Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Anulowanie transakcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Largo
Witam,

Mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mamy tabelę transakcji i w niej są zapisywane wszystkie transakcje. I założmy, że gościa okradł ktoś, a to nie jest ostatnia transakcja. Chciałem to rozwiązać tak, że wybieram po checkBox ID transakcji, które mają być anulowane. I tu pojawia się problem integralności informacji. Jeżeli anuluję przedostatnią transakcję i oznaczę, że została anulowana to i tak ta wyżej będzie miała 'nieaktualne' dane. Da się temu zapobiec?

Nie mam aktualnie na to żadnego rozwiązania, liczę, że Wy mi pomożecie.

Pozdrawiam,
Largo
pedro84
Co rozumiesz pod pojęciem "nieaktualne dane"? Przecież zmieniasz tylko i wyłącznie po ID, unikalnym identyfikatorze.
Largo
A jak masz dane zapisane w każdy rekordzie dotyczące kwoty nadawcy i odbiorcy? Jeżeli anuluję przedostatnią to obu userom odejmie i doda kasę. Następna transakcje będą niezgodne z informacjami poniżej, bo skoro anulował to jednemu powinno dodać, a innemu odjąć. Chodzi mi o to właśnie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.