Post raczej nadaje się do działu Przedszkole moim zdaniem, albo Żłóbek...
W kodzie masz taki bałagan, jakiego ja w życiu nie widziałem i do tego wrzucasz całość i chcesz, żeby ktoś nagle sprawił w sposób niemalże magiczny, że wszystko się naprawi..
Ja tylko napiszę mniej więcej błędy, które namierzyłem w bardzo krótkim czasie, który i tak przekroczył granice mojej cierpliwości.
1) W linii 276 masz instrukcję warunkową, która pozwala na dalsze przejście kodu (i do wprowadzenia danych) tylko, jeżeli hasło == imię

?
2) Z tego co widzę, to pomieszałeś klamry otwierające i zamykające i stąd te całe zamieszanie. Ponadto sprawdzasz co prawda czy długość danej zmiennej nie jest przypadkiem mniejsza od 1, ale.. nic z tym nie robisz poza wypisaniem komunikatu, a powinieneś np. przerwać działanie skryptu, lub przeskoczyć dalej, omijając rejestrację.
Proponuję Ci to wszystko napisać od nowa pamiętając o klamrach..
i może trochę więcej pomyślunku w tym wszystkim, może trochę jakichś podstaw algorytmiki.. Rozrysuj sobie to wszystko na kartce, jeżeli nie umiesz tego od razu napisać.
W tej chwili sytuacja wygląda tak: jeżeli hasło jest równe r1_name (real name?) to tylko wtedy sprawdzasz czy długości pozostałych danych nie są mniejsze od 1, a następnie (też tylko jeśli $passwd == $r1_name) przechodzisz do wpisywania do bazy danych...
ponadto w 296 masz błąd .. if($mq = true) ... raczej chodziło ci o == a nie o =
Pomijam tutaj już totalne bałaganiarstwo wcięcia, czytelność kodu itd.
Nikt prawdopodobnie nie podejmie się czytania tego kodu, bo 20 razy szybciej możnaby ten kod napisać od nowa.
Ale też prawdopodobnie nikt za ciebie tego kodu nie napisze.