Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Smarty, ADoDB, phplib
Forum PHP.pl > Forum > PHP
KirkoR
Witam. Wielu z was używa różnych pakietów aby ułatwić sobie pracę. Są one wymienione w temacie.

Smarty - System szablonów, jak najbardziej potrzeny i przydatny.
ADoDB - Drivery do bazy danych. Ale nie wiem po co i dlaczego ich używać? Jakie mają możliwości, co dają te biblioteki?
phplib - A to co za Twór? Zawuażyłem kilka wątków na ten temat, ale nadal nie rozumiem co to jest... sad.gif

Czy ktoś może mi wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi? Tylko nie odsyłajcie mnie od anglojeżycznych manuali i stron, bo jeśli w grę wchodzi słownictwo zwiażane z branżą to ja odpadam!
Dravo
google.pl
Paul
http://www.sanisoft.com/phplib/manual/intr...o.whatis.phplib

Cytat
PHPlib is a php application development framework that provides you with an easy to manage Object Oriented way to handle sessions, authentication and permissions in your php application.

Na polski to bedzie (za jakosc tlumaczenia czy ewentualne bledy nie odpowiadam winksmiley.jpg ):

php lib to aplikacja php pozwalajaca w prosty sposob zarzadzac obiektowo sesjami, indentyfikacja uzytkownikow i odpowiednimi dla nich zezwoleniami.

Cytat
*PHPlib* jest *php* stosowana struktura rozwoju (opracowywanie) która zaopatruje was z prosty kierować (dawać sobie radę) Przedmiotem (obiekt) Zorientował (zorientowany; przystosował; przystosowany) droga (środek) uchwyt sesje, *authentication* i zezwolenia w waszym *php* użytek (podanie; stosowany).  

winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.