Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zrywa połączenie - upload zdjęć
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hote
Mam prosty skrypt odpowiedzialny za wgrywanie fotek - wrzuca tylko wybrane fotki na serwer:
  1. function wgraj($nazwaplikuwformularzu,$nazwafolderunaserwerze,$nazwaplikunaserwerze)
  2. {
  3. $imagehw = GetImageSize($_FILES[$nazwzrodla]['tmp_name']);
  4. copy($_FILES[$nazwaplikuwformularzu]['tmp_name'], "zdjecia/".$nazwafolderunaserwerze."/".$nazwaplikunaserwerze.'.jpg');
  5.  
  6. }

no i przy wgrywaniu juz 3 fotek (ta funkcja w pętli) po ok 120KB zrywa połączenie -> przy mniejszych mozna i z 10 wgrywac (np. takich po 20KB)...
mam VPSA, cos moze zmienic w php.ini ? bo dla maxupload sumaryczne mam 8MB, pliku 4MB...a pamięć 128M.
tehaha
spróbuj zmienić maksymalny czas wykonywania skryptu http://php.net/manual/en/function.set-time-limit.php
hote
niestety, mialem 40, ale nawet przy max ustawieniach zrywa. Przy wgrywaniu 1 pliku, nawet dużego, nie ma problemu. Problem jak zaciąga więcej plików - zrywa w trakcie, nawet po 15 sekundach.

Na innych serwerach jest ok.
grzemach
pokaż pętlę w której to robisz
zend
Tak, zwiększ pamięć dla skryptu, i ustaw na początku ini_set('display_errors' , 'On');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.