Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu jaki mi sie pojawil wraz z dodaniem wersji jezykowej do strony.
Wersje jezykowe rozwiazalem dosyc prosto, dodalem na poczatku pliku index.php deklaracje
<? $lang=pl; } else ($lang); ?>
i teraz w katalogu glownym mam podkatalogi /pl/ /en/ itd co odpowiada tresciom includowanym na strone.
Mam tez stary skrypt, ktorego uzywam od jakiegos czasu do roznych niewielkich stron, ktory z powodzeniem wysyla mi prostego maila ze strony www na skrzynke klienta...
KOD:
<? $form_block = " <FORM METHOD=\"post\" ACTION=\"$PHP_SELF\"> <P><div>Twoje Imię i Nazwisko:</div> <INPUT type=\"text\" NAME=\"sender_name\" VALUE=\"$sender_name\" SIZE=33 class=\"ac\"></p> <P><div>Twój adres e-mail:</div> <INPUT type=\"text\" NAME=\"sender_email\" VALUE=\"$sender_email\" SIZE=33 class=\"ac\"></p> <P><div>zadaj pytanie...</div> <TEXTAREA NAME=\"message\" COLS=30 ROWS=4 WRAP=virtual class=\"ac\">$message</TEXTAREA></p> <INPUT type=\"hidden\" name=\"op\" value=\"ds\" class=\"ac\"> <P align=\"center\"><INPUT TYPE=\"submit\" NAME=\"submit\" VALUE=\"Wyślij zapytanie\" class=\"ac\"></p> </FORM> "; if ($op != "ds") { // they need to see the form } else if ($op == "ds") { if ($sender_name == "") { $name_err = "<div>Proszę wpisz Swoje Imię i Nazwisko!</div><br>"; $send = "no"; } if ($sender_email == "") { $email_err = "<div>Proszę wpisz Swój adres e-mail!</div><br>"; $send = "no"; } if ($message == "") { $message_err = "<div>Wpisz wiadomość!</div><br>"; $send = "no"; } if ($send != "no") { // it's ok to send! $msg = "E-mail ze strony\n"; $msg .= "Sender's Name: $sender_name\n"; $msg .= "Sender's E-Mail: $sender_email\n"; $msg .= "Message: $message\n\n"; $to = "adres@domena.pl"; $subject = "zapytanie do serwisu"; $mailheaders = "From: zapytanie ze strony www <> \n"; $mailheaders .= "Reply-To: $sender_email\n\n"; echo "<div>Wiadomość została wysłana!</div><br><br><a href=\"index.php?ind=kontakt\" class=\"aa\">Wyślij ponownie</a>"; } else if ($send == "no") { } } ?>
Wszystko ladnie pieknie dziala na stronach bez $lang, w tym wypadku zwraca mi odrazu strone index.php nie wyswietlajac przez to maila
Nadmienie ze podstrony sa wklejane do index za pomoca
<? $url=$ind.".inc"; include("$lang/strona/start.inc"); } else { { include ("$lang/strona/$url"); } else{ } } ?>
Prosze o pomoc, co robie nie tak, ew jak zmodyfikowac ta zmienna lang. Z gory dziekuje i pozdrawiam
juz nie aktualne, nie ma to jak zakrecony umysl... zapomnialem o metodzie wysylania formularza.
Post jednak zostawiam, moze komus przyda sie kod.
Pozdrawiam