kaznodzieja
26.05.2010, 12:37:10
Witam!
Chce by po otrzymaniu maila wysłać na email nadawcy odpowiedź poszerzoną o rekord odczytany z bazy. Jak to zrobić? Czy auto-odpowiedzi na mailu muszą mieć jakieś opcje, albo może potrzeba jakiś specjalnych ustawień serwera?
nospor
26.05.2010, 12:47:13
Cytat
Chce by po otrzymaniu maila wysłać na email nadawcy odpowiedź poszerzoną o rekord odczytany z bazy.
Gdzie po otrzymaniu? W klincie pocztowym (np. thunderbid)? A co on ma do Twojej bazy?
kaznodzieja
26.05.2010, 12:55:01
Faktycznie za mało napisałem
Chce zrobić taki "automat". Ktoś wysyła wiadomość na mój e-mail, serwer po otrzymaniu jej, odpowiada na nią. W treści odpowiedzi są elementy pobrane z bazy. Czy takie rozwiązanie jest możliwe, czy może potrzeba klienta pocztowego w jakiś sposób połączonego z baza
thek
26.05.2010, 13:27:35
Nospor... nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba chodzi mu o coś w stylu autorespondera, który w określonych przypadkach korzysta, podczas dodawania treści, z zawartości bazy danych.
kaznodzieja
26.05.2010, 13:36:48
tak o coś takiego
phpion
26.05.2010, 14:59:18
No to musisz podłączyć się do swojej skrzynki pocztowej z poziomu PHP, odczytać nowe wiadomości, odpowiedzieć na nie treścią z bazy danych czy czym tam chcesz. Pomocne z pewnością okaże się
IMAP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.