Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do mailingu pod Windows
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
PawelC
Witam, wziąłem się za pisanie oprogramowania do mailingu, program będzie działał na platformie Windows. W C# mam napisaną klasę do obsługi bazy oraz do obsługi SMTP, autoryzacja itp

Teraz moje pytanie co taki program powinien posiadać aby zachęcić do korzystania z niego. Widziałem jeden program, cena ok 600zł, ale funkcji miał zaledwie kilka.

Raczej nie byłaby to wersja darmowa, ze względu na to, że taki program mógłby zostać użyty przez kogoś do spamowania.
Wykrywacz
Rozumiem że za pomysły które ci damy, a które wdrożysz będziesz odpalał procent?
PawelC
he he na chwile obecną nie mam DG, żeby sprzedawać oprogramowanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby napisać taki soft wcześniej.

Aktualnie, według mnie powinny być takie funkcje:
- zarządzanie adresami e-mail, w tym kasowanie, dodawanie, edycja i wyszukiwanie
- możliwość tworzenia wiadomości tekstowych i HTML, a także wiadomości z załącznikiem
- możliwość wysyłania e-mail do wybranej grupy osób lub jednej wybranej
- autoryzacja SMTP, bo wiadomości szły by przez serwer SMTP
- import/export adresów e-mail
- wysyłanie e-maili paczkami, z wiadomych przyczyn
- statystyki ile maili zostało, wysłanych ile czeka na wysyłkę
- archiwum wysłanych mailingów

Na chwile obecną brak innych pomysłów, choć szczerze i tak ciężko mi będzie wycenić takie oprogramowanie sad.gif

Co do ceny za tamten program, nie było to 600zł, a 6000zł smile.gif
kwiateusz
dla mnie jak nie parzy herbaty to odpada w przedbiegach
PawelC
Cytat(kwiateusz @ 27.05.2010, 23:23:36 ) *
dla mnie jak nie parzy herbaty to odpada w przedbiegach

Heh i może jeszcze ma podawać śniadanie do łóżka? smile.gif
strife
Cytat(ExPlOiT @ 27.05.2010, 22:29:01 ) *
Heh i może jeszcze ma podawać śniadanie do łóżka? smile.gif

Nie popadajmy w skrajności, herbatę/kawę mogło by robić biggrin.gif

Tak swoją drogą to czemu ma być to pod Windows, może skorzystaj ze starego dobrego phpa, kiedyś korzystałem z takiego softu jak phpList, zobacz może Cię zainteresuje.

Pozdrawiam.
PawelC
W PHP już bardzo dawno napisałem sobie taki skrypt do mailingu, teraz chciałbym napisać coś takiego pod Windows.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.