Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [rozwiązane]chmody: operation not permitted
Forum PHP.pl > Forum > PHP
moniczka03
Witam wszystkich!
Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałośćwinksmiley.jpg

Problem praktycznie jak w temacie:
Nie mogę zmienić chmodów plików. Stronę mam postawioną na Joomli, a hosting na UNL.pl
Loguję się przez FileZilla Client i nie moge zmienic uprawnien jednego komponentu com_imagebrowser. Z pozostałymi mogę robic co chce. Chcę zmienić uprawnienia żeby wgrać zdjęcia do galerii.
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam;)
Zyx
A jak instalowałaś ten komponent? Pewnie przez panel administracyjny. Uprawnienia może zmieniać jedynie właściciel pliku. Na większości hostingów serwer WWW oraz PHP wykonuje się na prawach innego użytkownika, niż właściciel skryptu, przez co nowoutworzone przez PHP pliki automatycznie dostają innego właściciela. Z tego powodu nie możesz zmienić uprawnień z poziomu FileZilla.
moniczka03
Nie przez panel administracyjny a przez zaplecze Joomla.
Masz jakiś pomysł co dalej, jak można sobie z tym poradzic? Bo ja dopiero rozpoczynam przygodę z PHP, rzuciłam się na Joomlę bo wydawała się bardzo łatwa.

Już sobie poradziłam. Dzięki za wskazówkęwinksmiley.jpg
Weszłam poprzez panel administracyjny -> menedżer plików i tam była taka opcja RESET OWNERSHIP. I już dało się poprzez FTP zmienić chmody;)
Tylko, że zdjęć nadal nie mogę wgrywać :/ ale to może już w innym temacie;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.