Korzystam z rozwiązania VirtueMart do przedstawienia katalogu produktów. oraz z breezingforms z którego buduje formularz dla klienta, w którym szybko można zamówić dany produkt podając tylko w polu textfield adres mailowy oraz w polu textarea wpisując dany produkt.
Celem jest ułatwienie klientom wpisywanie nazw produktów, tak by w momencie przeglądania ich w katalogu i kliknięciu przycisku "dodaj do koszyka", nie umieszczał go w koszyku VM, lecz wypełniał w formularzu breezingforms textarea polem ID produktu.
kod formularza pod wciśnięciu "do koszyka" wygląda jak poniżej, dla mnie istotne jest przekazanie do textarea informacji o product_id.
<form action="<?php echo $mm_action_url ?>index.php" method="post" name="addtocart" id="addtocart<?php echo $i ?>" class="addtocart_form" <?php if( $this->get_cfg( 'useAjaxCartActions', 1 ) && !$notify ) { echo 'onsubmit="handleAddToCart( this.id );return false;"'; } ?>>
<?php echo $ps_product_attribute->show_quantity_box($product_id,$product_id); ?>
<input type="submit" class="<?php echo $button_cls ?>" value="<?php echo $button_lbl ?>" title="<?php echo $button_lbl ?>" />
<input type="hidden" name="category_id" value="<?php echo @$_REQUEST['category_id'] ?>" />
<input type="hidden" name="product_id" value="<?php echo $product_id ?>" />
<input type="hidden" name="prod_id[]" value="<?php echo $product_id ?>" />
<input type="hidden" name="page" value="shop.cart" />
<input type="hidden" name="func" value="cartadd" />
<input type="hidden" name="Itemid" value="<?php echo $sess->getShopItemid() ?>" />
<input type="hidden" name="option" value="com_virtuemart" />
<input type="hidden" name="set_price[]" value="" />
<input type="hidden" name="adjust_price[]" value="" />
<input type="hidden" name="master_product[]" value="" />
</form>
Czy mój pomysł jest do zrealizowania?
poradziłem sobie w ten sposób:
<script type="text/javascript"> function add(item){ document.forms['formularz'].element.value = item; } </script>
wstawiłem checkbox którego zaznaczenie powoduje umieszczenie interesującej mnie zmiennej w nowym formularzu
<input type="checkbox" name="" class="class" value="value" title="do koszyka" onClick=add(<?php echo $product_id ?>)>
umieszcza id produktu we wskazanym formularzu.
Natomiast gdy chodzi o product_name to już go nie widzi. Co zrobić aby w innym formularzu przenieść nie tylko ID ale i nazwę?