Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP] adres strony, ( jesli jest ) z której pochodzi user
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam.

Właśnie piszę własne statystyki do swojego serwisu i napisałem już bardzo prostą funkcję, która wyciąga z adresu np.

http://search.yahoo.com/search;_ylt=Aqjlw5...mp;fr=yfp-t-917

słowo "wyrażenie" bo takie ktoś wpisał w wyszukiwarce. Ok, wszystko było by fajnie ,tylko trzeba pobrać cały taki adres do naszego skryptu ? Gdy wpiszę taki link, jest wszystko OK, ale nie mogę za userów wsyzstkich tego wpisywać haha.gif

W jaki sposób sprawdzić z jakiej strony ( jeśli taka jest, jesli jej nie ma to albo wpisał sam adres albo z ulubionych ) on przeszedł do nas ? W tym przypadku z wyszukiwarki?

Próbowałem, zmienną predefiniowaną HTTP_REFERER ale nie działa na wszystkich przeglądarkach, w javie document.refererr w ogóle nie wyświetla żadnej strony...

Jakie są jeszcze możliwości, by za każdym razem wyświelały się w miare prawidłowe dane ?

Nikt więcej nie spotkał się z tym problemem ?
Mlodycompany
próbowałeś
  1. $HTTP_REFERER
czy
  1. $_SERVER['HTTP_REFERER']

To drugie u mnie zawsze działa
bialko0019
Drugim sposobem winksmiley.jpg W końcu to zmienna predefiniowana winksmiley.jpg Nie w każdej przeglądarce śmiga, w Firefoxie nie, operze, IE i chrome już tak winksmiley.jpg Dlatego pytam winksmiley.jpg Bo dużo osób ma z tym problemy, cytałęm, i może jakoś wpadniemy na jakiś sensowny temat winksmiley.jpg
erix
Cytat
Nie w każdej przeglądarce śmiga, w Firefoxie nie, operze, IE i chrome już tak

Użyta przeglądarka nie ma znaczenia; mają znaczenie ustawienia i niektóre firewalle. Mojego referera nie ujrzysz, a używam Opery. winksmiley.jpg
bialko0019
Acha, no to nic z tym nie zrozbimy ( chyba że tak? ) to dziękuję za odpowiedzi winksmiley.jpg Jak ktoś na cos wpadnie, chętnie wysłucham winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.