Jeszcze jedno, jak wygenerowac taką stronę. Wszystko już ładnie działa, dzięki za podanie rozwiązania z linkami. Natomiast jeśli chodzi już o wejście pod dany link. Czy jest jakiś sposób, żeby generowac taką stronę przy kliknięciu na link? Czy może zrobic jakiś skrypt, który automatycznie po dodaniu artykułu do bazy danych tworzył by fizycznie taką stronę, w której byłoby zapytanie do tekstu z bazy?
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc
[edit]
Doszedłem już jak to zrobic. Tak jak kolega zend poradził zrobiłem linki. Następnie miałem problem, bo nie wiedziałem czy tworzyc fizyczne strony, czy generowac z tego co mam w bazie danych. Okazało się to banalne, a ponieważ przynajmniej ja nie mogłem tego znaleźc to wklejam, jakby ktoś miał podobny problem
$adres='http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI']; //pobiera adres aktualnego urla
$ciag = substr($adres, 34
, strlen($adres)); //z urla a href=wyniki.php?wynik=".$wiersz['url']." wyciągam temat ( przy notacji tak jak to przedstawił zend)
$db = new mysqli('localhost' , '*', '*', '*');
if (!$db)
throw new Exception('Połączenie z bazą danych nie powiodło się');
$autor="ktos";
$dodaj="select * from art where '".$ciag."'=url"; //porównanie ciagu znaku do tego co mam zapisane w bazie pod pozycją url (notacja jak podał zend)
$result = $db->query($dodaj);
$ile_znalezionych =$result->num_rows;
$wiersz=$result->fetch_assoc();
echo '<p><b>Utworzono dnia: </b>'; echo ' przez autora <b>'; echo '</b><br/> Tresc: <br />';
//hura, udalo sie ;)
temat do zamknięcia
pozdrawiam