Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ Konkurs ] Projekt logotypu na potrzeby scanner'a
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
scanner
Ogłaszam konkurs na zaprojektowanie i wykonanie logotypu mojego prywatnego site'u.

Wymagania:
- Logotyp powinien się skłądac z trzech głownych cześci:
1. element graficzny (symbol)
2. wyrazy "scanner" "online"
3. miejsce na dodatek w stylu ciągu znaków "the web", "forum", "workshop", "portfolio" itd.

- Dozwolone jest wykonanie logotypu w formie animowanego klipu Macromedia Flash
- Logotyp w skali 1:1 nie powinien być wyższy niż 100 pixeli.
- Element graficzny powinien mieć rozmiary nie większe niż 80x80 (standardowy avatar na forum)
- Logotyp powinien móc dac się umieścić na każdym tłe

Projekty
Projekty w formie gotowych plików png/jpg/gif proszę nadsyłać na adres scanner@scanner.eu.org z tematem maila "[Konkurs] Projekt logotypu".
Pliki powinny mieć nazwę w postaci "logotyp_pseudonim_numerprojektu.*".
Każdy autor może zgłosić dowolna ilość projektów z zachowaniem ich numeracji.

Terminy
Termin nadsyłania projektów upływa dnia 4 maja 2004 roku o godzinie 23:59 - o tej godzinie nastapi ostatnie odebranie maili bioracych idzial w konkursie.

Ogłoszenie zwycięzcy nastapi 10 maja 2004 roku w tym wątku na forum php.pl

Nagroda
Nagrodą w konkursie jest kwota 50 złotych wpłacona przelewem na podane konto w terminie 3 dni od daty ogłoszenia wyników.

Postanowienia
Po ogłoszeniu wyników Zwycięzca zobowiązany jest do przekazania Ogłaszającemu konkurs plików źródłowych wybranego projektu zgodnych z formatem programu Paint Shop Pro (*.psp) lub, jeśli to niemożliwe do wykonania odpowiedniej ilość wersji logotypu w wersji "ready to use", gdzie elementem zmiennym będzie wspomniany napis dodatkowy (p. 3).
W drugim przypadku, Ogłaszający zastrzega sobie możliwosć zwrócenia się do autora w przyszłości w sprawie wykonania dodatkowych wersji logotypu.

Ogłaszający zobowiązuje się do:
- nie wykorzystywania nadesłanych prac w celach innych niż niniejszy konkurs
- nie przekazywania nadesłanych prac osobom trzecim

Udział w konkursie jest jednoznaczny z potwierdzeniem autentyczności wykonanej pracy. Wszelkie ewentualne wątpliwości w temacie plagiatu bierze na siebie osoba zgłaszająca dany projekt.
scanner
Pozostało 13 dni do końca konkursu.
KIlka prac zostało już nadesłanych, ale oczywiście liczę na więcej.
Majdan
1. Jakie kolory powinny znaleźć się na tym logotypie?
2. Jak jest "preferowana" szerokość?
scanner
Cytat
1. Jakie kolory powinny znaleźć się na tym logotypie?
Pozostawiam to projektantowi. Jak już pisąłem - całość powinna w jakiś sposób komponowąc się z dowolnym tłem.
Cytat
2. Jak jest "preferowana" szerokość?
Jedyne zdefiniowane wymiary to:
1. Element graficzny - 80x80 px
2. wysokość całości 100 px
Majdan
Mam zamiar zrobić logotyp we Flashu. Projekt już praktycznie gotowy, lecz nie wiem jakich kolorów użyć. Uważam, że najlepiej byłoby użyć takich jakie są na Twojej stronie.
Domyślam się, że planujesz przebudowę serwisu http://www.scanner.eu.org/ (bo to chyba na nią ma być ten logotyp), więc nie wiem czy użyć kolorów jakie się na niej znajdują, czy użyć jakiś nowych.

Pozdrawiam.
scanner
Specjalnie nie podaałem bezpośrednio adresu do czegokolwiek na czym można by się wzorować. Najważniejszy dla mnie jest odpowiedni logotym, do którego dopasowuje się reszte.
To co widac na moim site to aktualnie najzwyklejsza zapchajdziura.
jbiz
scanner, ilu ludzi zglosilo logotypy jak do tej pory? ile jest projektow w ogole? jak je oceniasz?
scanner
na chwilę obecną mam 6 projektów od trzech osób. Poziom zróżnicowany, ale mam nadzieję że jeszcze się podniesie smile.gif No i licże na większą aktywność.
scanner
Chciałbym się dowiedzieć, który z moderatorów odkleił ten watek i dlaczego nie był łaskawy o tym fakcie tu napisać. Że o konsultacji ze mną już nie wspomnę.

Chciałbym także przypomnieć iż pozostały jeszcze 24 godziny 19 minut do zakończenia konkursu.
50 zł czeka do odebrania smile.gif
scanner
Cytat
Termin nadsyłania projektów upływa dnia 4 maja 2004 roku o godzinie 23:59 - o tej godzinie nastapi ostatnie odebranie maili bioracych idzial w konkursie.
Osobom, które nadesłały propozycje dziekuję. Projekty są dość ciekawe, zatem pozostaje mi tylo wybrać ten najlepszy.
Jak już mówiłem - wyniki ogłoszę tutaj w podanym terminie.

Lekko rozczarował mnie Wasz odzew.
Dwie osoby nadesłały łacznie 6 projektów, wśród których tylko dwa rysunki zawierały wszystkie wymagane elementy. Kiepsko, szczególnie, iż starałem się opisać wszystko jaknajdokładniej, aby nie było możłiwości.
DeyV
Cytat
Lekko rozczarował mnie Wasz odzew.

To nie jest forum dla grafików, dlatego też zbyt wielu ich tu sie nie pojawia.
Taki los... winksmiley.jpg
scanner
Cytat
To nie jest forum dla grafików
Patrząc na dział Oceny trochę ludzi znających się na szkapie czy podobnych progsach tu jednak jest smile.gif
gsk
Cytat
Ogłoszenie zwycięzcy nastapi 10 maja 2004 roku w tym wątku na forum php.pl

przypominam tylko ze dzisiaj jest 11, i jestem ciekawy kto wygrał biggrin.gif
scanner
Wiem, mam poślizg. Częściowo z mojej winy (za dużo zajęć) Dzisiaj, najpóźniej jutro wszystko się wyjaśni.
Przepraszam za opóźnienie.
scanner
Nadejszła wjekopomna chwilja...

Konkurs rozstrzygnięty, zwyciężca jest.
Wygrał Dely / Taquart
Logo nadesłane przez Dely'ego będzie mozna obejrzeć w najblizszym czasie na moim site.

Niektóre projekty odpadły w przedbiegach - w załozeniach wyrażnie pisałem, ze oczekuję w sumie trzech elementów - na kilku rysunkach były tylko dwa (grafika i duży napis). Jednak dziękuję za zainteresowanie i zapewniam, ze jeszcze nie raz będzie możliwość sprawdzenia się w podobnych zadanich smile.gif

Jeśli autorzy pozwolą umieszczę do wglądu nadesłane prace.
scanner
I na zakończenie:
Prace nadesłane (poza projektem zwycięzcy) można obejzrec tutaj:
http://217.96.197.200/logotyp/
Praca zwycięska ukaże się na kolejnej (9) wersji mojego site'u.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.